Дали е раздута българската администрация е спор, датиращ сигурно от

...
Дали е раздута българската администрация е спор, датиращ сигурно от
Коментари Харесай

Държавната администрация - много вожд, много индианец

Дали е раздута българската администрация е спор, датиращ несъмнено от времето на кан Аспарух. В момента всеки редови поданик може да показа своето мнение от нейната работа и то ще бъде или 50% отрицателно, или 100% нецензурно.

Истината е, че раздута или нераздута, тя просто не работи по този начин,. Ако има положителни образци, те са прекомерно малко и се губят в общия поток от неоптимизирани услуги за популацията, а някои даже с негативен знак. Много надалеч сме от страните, в които всичко или съвсем всичко, обвързвано с административното обслужване, можеш да свършиш онлайн за нула време. При нас опашките, разиграването и гафовете са неотменна част от това обслужване.
Любопитни обстоятелства за калинките в държавната администрация
Калинката е едно от най-позитивните живи същества на Земята. Открай време се счита, че носи шанс и удача. Да убиеш калинка е грях и...

Да си напомним течовете на персонални данни от Агенцията по вписванията и. Апропо, единствено тези две държавни структури са изцяло задоволителни като представителна извадка по какъв начин работи по този начин наречената администрация. Така наречена, тъй като у нас тя има прекомерно малко общо с латинското administratio, което ще рече ръководство. Призвана да ръководи, на процедура нещото, което тя прави, е тъкмо противоположното - основава безпорядък. Така в наши условия administratio гладко минава в aberratio, което ще рече

На какво се дължи това отклоняване - всички знаем - на некадърните управници, които наред с икономическото забатачване съумяха да забатачат и де що има чиновнически услуги. Цяло знамение е, че страната въобще действа при равнището на заетите в обслужването на жителите. Ниво, на което всеки може да се наслаждения, стига да прекрачи прага на което и да е държавно институция.

Многострадалната българска администрация претърпя какво ли не, дори и министерството на Николай Василев. Тогава тя сякаш понижа със 17 000 бройки, само че към днешна дата никой не знае какъв брой тъкмо хора работят в администрацията.

Как ли не се реформира този организъм, по какъв начин ли не се компютризира и европеизира. що суперкомпютри се изпозакупиха, що баджанаци се назначиха... Помним и истеричните внезапни придвижвания да се мести някаква част от институциите в Пловдив - следващата безумна концепция.

Администрацията у нас е тавтология на " Много водач, малко индианец ", тъй като в нашата администрация индианците са прекалено много, без да наскърбяваме изконното американско население.
Иван Бакалов: Българите се разделят на нещо като нови съсловия - държавни чиновници и останалите работещи
Нещо се случва в България, което към този момент минава неусетно. Българите се разделят на нещо като нови съсловия - държавни чиновници и всич...

Ерата на ГЕРБ беше нейният Златен век - сходно верижно запълване на благи места с наши хора не помним дори от Бай Тошово време. Някои политолози даже съпоставиха броя на гласуващите твърдо за ГЕРБ с броя на служителите и откриха огромно съвпадане. Държавният чиновник от дълго време не е толкоз безпаричен, колкото сме привикнали да мислим. Машината откри способи за смазване - къде посредством планове, къде посредством всякакви други благини, бонуси и добавки.

Впрочем, когато се създаваше министерство на държавната администрация, нямаше този писък, който има в този момент за министерството на държавните предприятия. Защо ли? Защото в предприятията работят доста по-малко гласоподаватели, в сравнение с в администрацията, несъмнено. А който желае да е на нормиран работен ден, с обезпечена заплата и хубава пенсия, е податлив да гласоподава вярно.

Ето по този начин три мандата. С общителното подпомагане на целокупната администрация.

Сега Асен Василев дава обещание да я понижи с 30 000 души - чудесна концепция. Но и много амбициозна цел. Особено като се има поради, че ще се основават две нови министерства. Дори да се преобразуват някои, отново ще е мъчно. Новата власт ще си завоюва 30 000 евентуални врагове. Да се надяваме, че Василев е калкулирал и това. И че читавите хора ще останат, а всичките отлитащи 30 000 ще бъдат калинки.

Автор: Евелина Гечева

Още от АКТУАЛНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР