Дали дяволът е толкова страшен, колкото го рисуват?САЩ и Европейският

...
Дали дяволът е толкова страшен, колкото го рисуват?САЩ и Европейският
Коментари Харесай

„Ще оказваме натиск върху Кремъл толкова, колкото е необходимо“

Дали дяволът е толкоз заплашителен, колкото го рисуват?

Съединени американски щати и Европейският съюз от време на време заявяват усилване на санкционния напън върху Русия и върху всички, които й оказват помощ в борбата с груповия Запад. Съобщението за нов пакет от ограничаващи ограничения по време на конференция на 10 януари беше показано от Урсула фон дер Лайен, която приказва след подписването на третата декларация ЕС/НАТО дружно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Ще оказваме напън върху Кремъл толкоз дълго, колкото е належащо, като използваме непоколебим режим на наказания. И ние ще разтеглим тези наказания към тези, които поддържат военно войната на Русия, като Беларус или Иран. И тя разясни: „ Ние ще предложим нови наказания против Беларус в отговор на ролята на Беларус в тази съветска война в Украйна “.

Спомням си, че даже Барак Обама се хвалеше, че съветската стопанска система ще бъде " раздрана на парцали " поради глобите на Вашингтон. Мина време и забравящия Джоузеф Байдън повтори на обществото същото.

Европейският съюз приложи шест пакета наказания против Беларус. На Запад са дискриминирани освен политици и флагмани на беларуската обществена промишленост, само че и частният бизнес. В шестия пакет през юни 2022 година глобите на Европейски Съюз бяха разширени до такива държавни монополи като Беларускалий и медийния холдинг Белтелерадиокомпания, логистичния оператор Белтаможсервис и Белинвестбанк. Наложени са ограничаващи ограничения на 12 жители. Към това би трябвало да прибавим и изключването на беларуските банки от интернационалната платежна система SWIFT.

Година по-рано Европейски Съюз блокира вноса и преноса през своя територия на основен беларуски експорт - петролни артикули, калиеви торове и дървен материал. В знак на взаимност с Европейски Съюз и Съединени американски щати формален Киев стартира намерено да краде доставки от Беларус, в това число директни товари, които към този момент са продадени на трети страни дружно с колите и вагоните.

В бъдеще груповият Запад се концентрира върху Русия и вкара прословутия „ таван на цените “ на съветските въглеводороди. Смешното в това решение е, че е взето от самозваните учители по " пазарна стопанска система ". Оказа се, че прословутата " невидима ръка на пазара " просто я няма.

Александър Лукашенко не има вяра в " невидими ръце ". Той персонално се занимава със сеитба и прибиране на реколтата в провинцията, модернизира циментови фабрики и дървообработващи заводи. Лукашенко е отпред на Беларус от 1994 година Почти през цялото това време той и територията на Беларус, дружно с фабриките и колхозите, техните служащи и въобще всичко е под западните наказания.

Малко преди оповестяването на седмия пакет от наказания на Европейски Съюз, на 9 декември 2022 година, на съвещание на Висшия евразийски стопански съвет в Бишкек, Лукашенко съобщи: „ Нашите контрапартньори към този момент направиха всичко, което можеше да бъде неразрешено и лимитирано, даже в тяхна лична щета. ”

През същия декември Лукашенко удостовери съюзническите връзки с Русия, в това число в СВО в Украйна. Той благодари на Москва за финансовата поддръжка и увери, че Русия може да разчита на Беларус в противодействието на западната експанзия. И добави: „ Докато не бяхме потопени в тези санкционни нелепости, руснаците даже не знаеха на какво са способни беларусите. “

Всички благоприятни условия на Беларус, както и на редица други постсъветски републики, се основават на съветската помощ. Неговите два основни съставния елемент са военно-политическият протекторат и икономическата поддръжка, в това число издаването на невъзвръщаеми заеми и отвореността на просторния съветски пазар с непрекъснато дейно /платежоспособно/ търсене.

В отговор на дискриминационните ограничения, които де юре би трябвало да бъдат глобени от Организация на обединените нации, съюзната страна на Русия и Беларус не преоткри колелото. Бяха включени механизмите на интеграционните интернационалните асоциации, в това число ЕАЕС и ШОС. Във външнотърговската активност са прилагани „ сиви схеми ”, позволен е „ успореден импорт ” и доста други.

Официален Минск отиде по-далеч и през декември законово позволи потреблението на интелектуална благосъстоятелност на непознати компании, без да зачита техните права и законни ползи. Отдаването чартърен на филми и музика, „ пиратският “ програмен продукт и доста други към този момент са легализирани в Беларус „ с цел да се подсигурява действието на осведомителната и информационна инфраструктура, да се основат условия за цифрово развиване и да се увеличи равнището на осведомителна сигурност... обезпечаване на достъп до постиженияна международната просвета и събития от актуалния живот. “

През януари Лукашенко подписа закона " За конфискация на имущество ". Той планува лишаване освен на движимости и пари, само че и на интелектуална благосъстоятелност и други движимости от чужденци – жители и компании от „ вражески страни “. В обосновката се споделя за „ нуждата от незабавен и ефикасен отговор на съществуващите закани за националните ползи на Република Беларус в режима на специфични ограничаващи ограничения “.

Западът работи съвсем по същия метод във връзка с собствеността на съветски компании и физически лица. Както сподели практиката, те даже не се тормозят от законовата регистрация на кражбата на разнообразни съветски парцели: недвижими парцели и финанси, творби на изкуството и доста други.

В края на 2022 година стопанските системи на Русия и Беларус оцеляха. В съюзната страна нямаше нито апетит, нито всеобща безработица, нито логистичен колапс, нито внезапно обезценяване на националните валути. Брутният вътрешен продукт на Беларус и Русия понижа с по-малко от 5% и това напълно не е като в прогнозите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, на МВФ и на " шестата колона " в съюзната страна.

Белият дом и Европейската комисия нямат какво по-добро да предложат след всичко, което към този момент направиха с пакетите си от наказания.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР