Дали Доналд Тръмп ще удължи лиценза на Huawei за САЩ

...
Дали Доналд Тръмп ще удължи лиценза на Huawei за САЩ
Коментари Харесай

Денят на истината за Huawei. Ще ги пожали ли Тръмп или ще ги изхвърли от САЩ?

Дали Доналд Тръмп ще удължи лиценза на Huawei за Съединени американски щати или ще наложи тотална възбрана на китайския колос? Напоследък този въпрос си задават всички, които наблюдават сагата сред най-силната страна в света и една от най-мощните софтуерни компании.
През уикенда Тръмп съобщи, че не желае да прави бизнес с китайската компания, защото я счита за опасност за националната сигурност на страната му. Президентът на Съединени американски щати поддържа тази позиция от няколко месеца, а администрацията му настойчиво се пробва да откаже от търговията с Huawei освен американските компании, само че и останалите съюзни страни и компании.
През май Министерството на търговията на Съединени американски щати вкара китайския колос в черен лист, което блокира пътя на компанията към пазаруване на съставни елементи и технологии от американски производители. Впоследствие обаче управляващите разхлабиха възбраната, което даде опция на Huawei да купи някои американски артикули.
Тръмп би трябвало да разгласи по-късно през днешния ден дали краткотрайният лиценз на Huwei за бизнес с американски компании ще бъде удължен с нови 90 дни. Спирането на лиценза на процедура значи тотална възбрана за бизнес на най-силната стопанска система с китайската компания. Вашингтон към този момент забрани на държавните институции да купуват съоръжение и услуги от Huawei.
Според източници на The Wall Street Journal и Reuters лицензът ще бъде удължен, което ще резервира достъпа на китайския колос до най-богатия пазар в света. Това ще даде опция на китайската компания да поддържа съществуващите си далекосъобщителни мрежи (много от които са в дълбоката провинция на САЩ) и да дава актуализации на софтуера на телефони Huawei.
Ситуацията към лиценза на компанията, която се трансформира в основен фактор в договарянията с Китай, обаче продължава да бъде несигурна. Решаващ може да се окаже извършения през уикенда диалог сред Тръмп и китайския му сътрудник Си Дзинпин и отстъпките, на които е склонна всяка от двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР