Дали доброто или лошото, притеснява мозъка ни, като се фокусираме

...
Дали доброто или лошото, притеснява мозъка ни, като се фокусираме
Коментари Харесай

Обучете Мозъка Си С Тези Трикове, За Да Спрете Да Се Притеснявате!

Дали положителното или неприятното, тормози мозъка ни, като се фокусираме върху нестабилно бъдеще, което не можем да направляваме, написа domget.net

Твърди се, че депресията се концентрира върху минали събития, които желаете да измененията, и че тревогата се концентрира върху бъдещи събития, за които нямате никакъв надзор. Също по този начин може да се каже, че сте обезпокоени, тъй като мислите, че нямате надзор над бъдещето, когато в действителност можете да изберете и да предприемете дейности, с цел да се подготвите за това, от което се притеснявате. В тази публикация ще разгледаме дейните способи, по които можете да помогнете на мозъка да не се тревожи.

Трикове, с цел да обучите мозъка си да не се тревожите повече.

1. Напишете мислите си

Установено е, че тази техника обезпечава огромни резултати. Ако не можете да заспите или просто не можете да се фокусирате върху нещо друго, което ви тревожи, запишете го.

Докато вършиме това, мозъкът ще се отпусне и ще стартира да диша, защото към този момент няма потребност да си спомня всички детайлности. Учените считат, че хроничните паники могат да бъдат и хронично избягващи проблеми.

Това се удостоверява и от учени в списанието " Безпокойство, стрес и справяне ", които дадоха на хора, които се тревожат опция да напишат три вероятни резултата за обстановката, за която се тормозят, и по-късно направиха оценка на отговорите за на практика решения. Те заключават:

" Когато оценките на проблемите на участниците бяха оценени за уточненост, и двете изследвания демонстрираха противоположна връзка сред степента на паника и конкретността: Колкото повече участници се притесняваха по дадена тематика, толкоз по-малко съответни бяха наличието на тяхното създаване. Резултатите оспорват визията, че терзанията могат да насърчат по-добри разбори на проблемите. Вместо това те дават отговор на мнението, че паниката е когнитивен отбягващ отговор. "

2. Практикувайте размисъл медитация

Не е изненадващо, че медитацията има дълбоки лечебни качества. Многобройни научни проучвания са удостоверили, че елементарното деяние на затваряне на очите и слушане на духа ви усъвършенства когнитивната функционалност и умствената непоклатимост.

Когато се чувствате претрупани от вашия лист със задания или просто нормално се притеснявате, намерете време за медитация по какъвто и да е метод, който ви е комфортен. Необходимо е единствено безшумно пространство и причистен разум. Медитацията за две минути ще ви помогне да се почувствате по-ясни, оптимистични и центрирани.

3. Правете извършения, с цел да не се тормози вашия мозъка

Чували ли сте в миналото някой да каже, че упражненията са превъзходен метод за облекчение на напрежението? Според науката, това е правилно! Изследванията демонстрират, че упражненията имат резултат върху серотонина в мозъка ( " щастливият " мозъчен химикал) и също по този начин понижават резултатите от оксидативния стрес. Изследванията демонстрират, че упражнението фактически ремоделира мозъка, което го прави по-устойчиво на стрес. Ако бягането не е вашето нещо, пробвайте се да вдигате тежести. Ако това не ви хареса, пробвайте бокс, туризъм или плуване. Изберете подготвителен режим, който ви харесва, и го направете постоянна част от деня ви, с цел да спрете терзанията си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР