Дали даваме или не оръжие на Украйна - рисковете са

...
Дали даваме или не оръжие на Украйна - рисковете са
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Путин задоволява имперските си амбиции за разширяване на територията

Дали даваме или не оръжие на Украйна - рисковете са едни и същи. Русия към този момент ние оповестила за зложелател. Това сподели някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Той означи, че представителят на външно министерство на Руската федерация Захарова в първия ден на войната насочи неприкрита опасност към България да внимаваме, че може да се наложи да ни денацифицират, а съветският дипломат у нас си разрешава груби нападки против българските жители и против политически водачи.

Страната ни може да даде оръжие по разнообразни способи, съобщи Тагарев. „ Не е казано, че то би трябвало да бъде взето от Българската войска. То може да бъде създадено по поръчка на страната от компаниите и да бъде предоставено на Украйна, с цел да може тя да се отбрани.

Според Тагарев Путин задоволява имперските си упоритости за разширение на територията.

Скандалът с съветските шпиони в ДАНС Тагарев дефинира чудноват. „ Това, което разгласи прокуратурата, са установени от вътрешно следствие на ДАНС дейности, за които наказването съгласно Наказателен кодекс е най-малко 10 години, може да стигне и до 20 или пожизнен затвор. А внезапно се оказва, че те даже не са арестувани. Много странни са тези ходове. Не мога да кажа, че симулираме активност, само че не виждам някакъв резултат. Това значи, че проникването на съветското въздействие не е единствено политическо, икономическо - то е и в структурите за сигурност, и в правосъдната система, и на доста други места ", разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР