Дали да се поставят каишки на домашни котки, за да

...
Дали да се поставят каишки на домашни котки, за да
Коментари Харесай

Учени искат котките да се извеждат на каишки, ЕС каза Не

Дали да се слагат каишки на домашни котки, с цел да се защитят по-добре застрашените птици и околната среда? Според Европейски Съюз - това би лишило на пухкавия другар на човечеството неотменимото му право да се скита , оповестява АП.

Изпълнителната власт на Европейски Съюз съобщи през днешния ден, че е " мощен бранител на правата на свободно придвижване - в това число на котките ".

" Категорично " отхвърля, в миналото да принуждава котки да бъдат държани единствено на закрито или на каишка , както желае теоретичен отчет.

Учените от университета в Тилбург писаха в списание " Закон за околната среда " в Оксфорд, че свободните домашни котки " влияят върху биоразнообразието посредством грабителство , разстройства, конкуренция, заболявания и хибридизация ", и прибавят, че хищническото влияние е по-лошо, в сравнение с постоянно се допуска .

Те настояват, че законите и директивите на Европейски Съюз могат дейно да принудят притежателите да ги държат на закрито или да ги извеждат с каишка навън .
 Съединени американски щати и Канада са изгубили 3 милиарда птици от 1970-а
Съединени американски щати и Канада са изгубили 3 милиарда птици от 1970-а

Селското стопанство и урбанизацията им " виждат сметката "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР