Дали да избереш моносплит или мултисплит система попитай за безплатна

...
Дали да избереш моносплит или мултисплит система попитай за безплатна
Коментари Харесай

„Мухтаров“ съветва: Не прави тази грешка с климатика вкъщи

Дали да избереш моносплит или мултисплит система попитай за безвъзмездна консултация експертите на GREE Shop Varna

Заради алените стойности на термометъра все по-често посягаме към отдалеченото на климатика. Именно за това се обърнахме към експертите от „ да ни посъветват по какъв начин да избегнем най-честите неточности при климатизацията на дома и офиса, тъй че хем да понижим сметките за ток, хем да реализираме добър климатичен комфорт.

В GREE Shop Varna постоянно получаваме въпроси от клиенти дали може с един по-мощен климатик, подложен в едната стая, да се отопляват или охлаждат няколко пространства? Отговорът е не! Това е една от от притежателите на 2-стайно или 3-стайно жилище. А тази неточност води до утежняване качеството на климатизиране, споделят от екипа на „ Мухтаров “ ООД.



Няма по какъв начин с моносплит система или климатик с едно тяло да се реализира това качество на климатизация на няколко пространства, на което би се радвал, в случай че имаш обособени климатици във всяка стая или в случай че използваш мултисплит климатична система, която разрешава да имаш едно външно тяло и няколко вътрешни тела, изясняват от експертите.

Професионалистите на „ Мухтаров “ са безапелационни, че монтирането на по-мощен климатик в едното помещение с концепцията да охлаждате и другите стаи, води до това, че стаята, където е климатикът постоянно ще ти бъде по-студено или по-горещо от останалите стаи. А сигурно ще ти бъде и по-шумно. Щом си инсталирал по-голям климатик, в сравнение с е належащо за дадената стая, това значи и по-голям дебит на въздуха през вътрешното тяло, което пък значи по-голям звук в това по-малко пространство, изясняват от „ Мухатров “.

Специалистите от GREE Shop Varna описват и за още един сериозен проблем вследствие на грешката с един климатик да охлаждаме няколко пространства. Ако си избрал климатик с дребна модулация на мощността това ще докара до по-голям разход на ток и респективно до по-високи сметки, тъй като климатикът ще стартира да работи като неинверторен. Освен това сходна неточност може да докара до отвод на климатика, защото той е по-мощен в сравнение с изисква съответното помещение, което води до чести прекъсвания и тръгвания, тъй като бързо доближава заложената температура. А честите прекъсвания и тръгвания на климатика пък се разпознава от електрониката при някои модели климатици като проблем.

 

И въпреки всичко по какъв начин да осигуриш вярно и качествено отопление и изстудяване с климатик на жилище с две или повече стаи?

Има два разновидността, с които да избегнем сходна неточност. Единият е монтиране на настрана тяло във всяка стая. А вторият е потреблението на мултисплит система с едно външно тяло и няколко вътрешни тела за всяко помещение. Всеки от тези разновидности има своите преимуществата и минусите, изясняват от GREE Shop Varna.



При разновидността с обособени климатици във всяка стая първото преимущество е по-малката първична инвестиция, в случай че се спреш на по-нисък клас климатици спрямо мултисплит системата. Второ – в случай че избереш разновидността с обособените климатици във всяка стая, това ти разрешава по-голяма еластичност при ръководството на температурата в помещението и можеш да настройваш самостоятелно градусите и режима на работа от разстояние, посредством опцията за Wi-Fi ръководство, което ти разрешава всеки модел на климатици GREE. И не на последно място, при положение на повреда на климатика в една от стаите, то в другите стаи климатиците ще продължат да работят. Това е съществена разлика по отношение на мултисплит системата, при която със прекъсването на външното тяло, стопира климатизацията в цялото жилище, изясняват експертите от GREE Shop Varna.



Сред преимуществата на климатизацията с е , че има единствено едно външно тяло за цялото жилище или офис, а не няколко по отношение на броят на пространствата. Това е идеално решение за места, където има някакви градивни особености или няма опция за монтиране на повече външни тела. Освен това в някои случаи при мултисплит системата може да се избере по-малко външно тяло в съпоставяне със сбора от мощностите на вътрешните тела. Недостатък тук е неналичието на еластичност при Wi-Fi ръководството за всяко помещение, тъй като можеш да зададеш единствено едни и същи температура и режим на работа за всички стаи, споделят от GREE Shop Varna.

Кой вид е най-подходящ за твоя съответен случай, може да схванеш от консултантите на или да поискаш безвъзмезден оглед и консултация на телефон 070070880. 

 

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР