Дали да бъдат въведени норми за съдържание на сяра, пепел

...
Дали да бъдат въведени норми за съдържание на сяра, пепел
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат на първо четене Закона за чистотата на атмосферния въздух

Дали да бъдат въведени правила за наличие на сяра, пепел и влага в твърдите горива за битово отопление, ще разискват депутатите с измененията на първо четене на Закона за чистотата на атмосферния въздух. Точката е единствена в дневния ред преди провеждането на парламентарния надзор.

България е получила уведомително писмо от Европейската комисия, с което е призована да извърши напълно решението на Съда на Европейски Съюз от април 2017 година. Съдът е открил нарушаване на директивата за качеството на въздуха и неспазване на пределно допустимите концентрации на фини прахови частици.

Основните промени в законопроекта са свързани с предложение на благоприятни условия за подобряването на качеството на атмосферния въздух. Очаква се да се вкарат правила за наличие на сяра, пепел и влага в твърдите горива за битово отопление.

Парламенарният надзор ще стартира в 11 часа и в него ще вземат участие министрите на околната среда и водите Нено Димов, на стопанската система Емил Караниколов и вицепремиера по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР