Дали алкохолът е продукт от първа необходимост във време на

...
Дали алкохолът е продукт от първа необходимост във време на
Коментари Харесай

Дали алкохолът е стока от първа необходимост по време на кризата с коронавируса?

Дали алкохолът е артикул от първа нужда във време на ковид? Някои страни го не разрешиха, други взеха решение да оставят отворени профилираните магазини. По стопански или санитарни аргументи, или тъй като " чаша вино може да помогне " за понасяне на изолацията, написа Франс прес.

Противно на Южна Африка, която забрани продажбата на алкохол, доста европейски и северноамерикански страни позволиха на профилираните магазини да останат отворени по същите аргументи, заради които останаха отворени и магазините за артикули от първа нужда, като да вземем за пример супермаркетите и аптеките.

В Канада същият е казусът и с магазините за канабис, лека дрога, легализирана от края на 2018 година

В Квебек министър председателят Франсоа Лього оправда това решение - приветствано от потребителите, само че разкритикувано от един профсъюз, смутен от рисковете от болест - с това, че има риск да настъпи " безпорядък ", в случай че бъдат затворени магазините за алкохол. Той добави, че " от време на време, една чаша вино може да помогне " за понижаване на напрежението.

" Ако бяхме затворили магазините за алкохол, държавното управление щеше да загуби значими доходи ", удостоверява пред Франс прес Катрин Паради, анализатор в Канадския център за зависимости и приложимост на наркотични вещества. Тя прецизира, че продажбата на алкохол носи всяка година на страната по към 411 $ от всеки канадец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР