Дълговете на ВиК дружествата в Добрич и Шумен към доставчика

...
Дълговете на ВиК дружествата в Добрич и Шумен към доставчика
Коментари Харесай

ВиК холдингът обеща да плати дълговете на водните оператори в Добрич и Шумен

Дълговете на ВиК сдруженията в Добрич и " Шумен " към доставчика на ток " Енерго – Про Варна " ще бъдат поети от " Българския ВиК холдинг ", оповестиха от районното министерство в четвъртък вечерта. на идващия ден снабдителят обаче, че ще анулира прекъсването само че електрозахранването, планувано за 29 септември, в случай че парите за целия дълг от 10.5 млн. лева бъдат преведени до тогава

Директорът на ВиК холдинга Илиян Илиев обаче уточни период 30 септември и изясни, че задълженията са насъбрани през миналите години, защото водата в двете области се добива посредством помпи, а цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на обществена търпимост.

Двата водни оператора извършват задължението си за разплащане на настоящите фактури за ток, обявиха от " Българския ВиК холдинг ", който бе основан, с цел да влага в рехабилитацията на водоснабдителната и канализационна мрежа у нас.

От " Енерго-Про " оповестиха, че разчитат на Министерството на районното развиване и благоустройството за уговорката да покрие в период отговорностите за употребявана електрическа енергия в размер на 10,5 млн. лв. посредством " Български ВиК холдинг ". Доставчикът изясни, че " оповестеното през вчерашния ден планувано спиране на електрозахранването е последна мярка, подхваната с единствената цел да се ограничи струпване на още по-големи дължими суми, както и да се отбрани ползата на всички останали постоянни клиенти., и ще се извърши по авансово оповестения график, започващ от 29 септември 2020 година ".

Проблемът с дълга на ВиК Добрич е от 2007, а с този на ВиК Шумен – от 2013 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР