Дългове за няколко хиляди лева е натрупал Азис към НОИ.

...
Дългове за няколко хиляди лева е натрупал Азис към НОИ.
Коментари Харесай

Азис не си плаща и осигуровките, натрупал е нови дългове за хиляди

Дългове за няколко хиляди лв. е натрупал Азис към Национален осигурителен институт. Проверка на " България Днес " демонстрира, че изпълнителят е с прекратени здравноосигурителни права. Още от 2014-а Азис е спестявал дължимите суми към страната. Осигуровки липсват и за съвсем цялата 2017г., а за актуалната се е отчел единствено за четири месеца.

Справките в регистрите демонстрира, че заявеният приход на артиста е 1500 лв. на месец. Това значи, че общата сума, която би трябвало да заплати, в случай че желае да получи добра пенсия и да си върне здравните права е над 13 000 лв.. Това е следващият проблем, с който държавните органи се сблъскват. Одисеята му с Национална агенция за приходите продължава от години.

Само преди дни, по информация на " 24 часа ", артистът е осъмнал със запорирани сметки и банкови карти по искане на приходната  агенция. През 2009-а след проверка данъчните откриват, че славеят не се е записал по Данък добавена стойност, макар че бил задължен да го направи поради приходи от икономическа активност над 50 000. В ревизионния акт данъчните начисляват отговорности от 581 000 лв., като с лихвата сумата стига 800 000. За да си вземе парите, страната продаде голям апартамент на артиста за 260 000 лв..    
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР