Дългото време на автономна работа е едно от основните достойнства

...
Дългото време на автономна работа е едно от основните достойнства
Коментари Харесай

Qualcomm за влиянието на Win32 приложенията върху автономната работа на ARM компютрите

Дългото време на самостоятелна работа е едно от главните достолепия на ARM компютрите. Производителите декларират, че тези компютри могат да работят до 22 часа с едно зареждане, с помощта на архитектурата big.LITTLE, която дава опция в режим на подготвеност да се приема електронната поща и известията, да се качват файлове и други. Но времето на самостоятелна работа мощно зависи от стартираното приложение.
Процесорът Snapdragon 835 е с ARM архитектура и не може да работи с х86 код. Microsoft употребява специфичен емулатор с цел да започва класическите х86 процеси. Обратната страна на това решение е намалената продуктивност на CPU. Емулацията веселба процесора съвсем двойно, в случай че съпоставяме Windows 10 за ARM процесори и Android.

По време на CES 2018 известният уеб-ресурс Neowin съумя да разбере нови детайлности от Qualcomm по отношение на самостоятелната работа на на ARM компютър с Windows 10, на който е стартиран Chrome за Windows. Според Qualcomm, в този случай, потреблението на сила ще бъде същата, като компютър с елементарен х86 процесор.

И още, до момента се знаеше, че Windows 10 за ARM процесори не може да започва 64-битовите приложения. Оказа се, че всички проблеми от сходен жанр са към този момент решени – в случай че приложението работи с чип на Intel, значи ще работи и на Snapdragon 835.

Към сегашен ден единствено HP, Asus и Lenovo показаха компютри с чипа Snapdragon 835 и Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори. Останалите производители не се причислиха и вероятно ще се включат, когато се появи второто потомство на тези устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР