Дългото чакане приключи и родното първенство бе подновено с мачове

...
Дългото чакане приключи и родното първенство бе подновено с мачове
Коментари Харесай

В ЦСКА е време за мъже - и на терена, и на трибуните

Дългото очакване завърши и родното състезание бе възобновено с мачове на главните кандидати за купата - Лудогорец и ЦСКА. В неделния ранен следобяд Лудогорец мина като на церемониал през закъсалия го финансово Арда, а малко по-късно ЦСКА приключи 1:1 в столичното дерби с Локомотив (София).

След равенството на " алените ", доста хора отписаха тима от битката за шампионския трофей и предсказаха безпроблемен път към 11-та поредна купа за отбора от Разград. Настроенията на родния ентусиаст постоянно се лашкат в крайности. Кръг след кръг, мач след мач...всеки дава крайни оценки, подвига ръце, тръшка се... " олеле, какво стана? " При триумф с добра игра се връща оптимизмът и отново се стартира " нападаме купата, нападаме топ 3, топ 6 " или въобще - който за каквото се бори.
 Снимка 563414
Източник:

Всичко това обаче се случва главно в обществените мрежи. Философията на последователите в България е такава. Играем едва - " няма да им стъпя ". Ами нали тъкмо когато тимът е в дупка има потребност от поддръжка? Или не е по този начин? Днес може да играеш едва, на следващия ден може да е друго. Днес не ти се е получило, само че в идващия мач може да се получи.

Всяка седмица нещата се трансформират. Виждаме по какъв начин могъщият тим на Байерн (Мюнхен) изпитва компликации сега и бе пребит от слабака Бохум в последния кръг от Бундеслигата, а нощес беше на крачка да загуби от австрийския Залцбург в Шампионската лига, само че се избави в последната минута. Могат да се дадат още десетки образци от цяла Европа, а и от целия свят, само че няма смисъл.
 Снимка 562131
Източник:

Къде са последователите на ЦСКА? Преди мача с Локо (Сф) изоставането бе едвам 2 точки. Подновява се шампионата, еуфория, хубаво време, мач в София, а на трибуните - празно. Истината е, че ЦСКА е зарязан от почитателите си. ЦСКА би трябвало да се оправя самичък в тежките борби, които води. Защото фронтът не е единствено един. Да, последователите демонстрираха безрезервната си обич в акцията за набиране на средства, само че на стадиона още веднъж ги няма.
 Даренията за ЦСКА доближиха съвсем 450 000 лв.
Даренията за ЦСКА доближиха съвсем 450 000 лв.

Парите са събрани за две седмици

След мача естествено още веднъж се изляха куп отзиви в обществените мрежи. Кой става, кой не става и още куп прилагателни за тима, който в действителност изоставаше единствено на две точици от върха. Да, склонен съм...ЦСКА не оправда упованията в този дуел, само че и ентусиастите не ги оправдаха. Запалянковци - каква хубава дума, малко позабравена и все по-рядко употребена. Припомних ми я преди към седмица от великия Георги Денев, който даде особено изявление за ТОПСПОРТ .
 Георги Денев пред ТОПСПОРТ: Майкъла да спре да лае! Той не знае какво е ЦСКА
Георги Денев пред ТОПСПОРТ: Майкъла да спре да лае! Той не знае какво е ЦСКА

" Със Стойчо Младенов имаме късмет да преборим Лудогорец "

Великото " армейско " крило надали си спомня мач, на който да е играл пред има-няма 1000 души. ЦСКА тогава е бил владетел на България, а също по този начин е мачкал и по терените на Европа, само че е бил безусловно подкрепян от горещи и буйни ентусиасти. Тогава също е имало рецесии, само че поддръжката от трибуните не е секвала. Ситуацията в този момент друга. Конюнктурата е била друга. Системата е била друга. Всичко е друго.

Днес е 17 февруари, а годината е 2022-ра. ЦСКА има потребност от последователите си, с цел да завоюва всяка борба. Да построи своя нов дом, да си приключи базата и да се върне към корените си. Корени, които в никакъв случай няма да бъдат заличени. Рано или късно " армейците " още веднъж ще стартират да създават най-хубавите гении, само че за задачата би трябвало да се извърви целият бодлив път.
 Снимка 563417
Източник:

Почти 20 години този тим беше мачкан, натискан и подравнен със земята. Почти 20 години се упражняваха върху него. Почти 20 години никой не направи нищо за него, а всякакви някогашни притежатели и шефове сееха разрухата, която стигна своя връх през 2015-а година и тимът бе пратен да се състезава във " В " група. Тогава пристигна Гриша Ганчев и стартира да изправя клуба на крайници.
 Утре вземат решение ще има ли нов стадион на ЦСКА
Утре вземат решение ще има ли нов стадион на ЦСКА

Обсъждат плана за обстоен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина

Изминаха единствено 6 години и клубът към този момент реализира немислимото за България - да се самоиздържа, да е постоянен участник в Евротурнирите, постоянно да е забъркан в битката за медалите в шампионата и за Купата на България. Остана да се пребори за златото, където знаем какъв брой подводни камъни са заложени. Ето по тази причина ЦСКА има потребност от своя прославен 12-ти състезател във всеки мач, а освен против Левски, на край за Купата и на огромен мач в Европа, където е съвременно да си създадем селфи с трофея и да се тагнем от стадиона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР