Дългосрочните намерения на Турция в Североизточна Сирия и отражението им

...
Дългосрочните намерения на Турция в Североизточна Сирия и отражението им
Коментари Харесай

Путин координира с Ердоган мира в Сирия

Дългосрочните планове на Турция в Североизточна Сирия и отражението им върху проектите за следвоенно ръководство на страната. Това са главните тематики на срещата в Сочи на съветския и на турския президент - Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Германия предложи зоната за сигурност на северната граница на Сирия да бъде следена от интернационалните сили.

Русия е загрижена от нарушаването на териториалната целокупност на Сирия с турската военна интервенция против локалните кюрди. Преди да дойде в Сочи Реджеп Ердоган заплаши, че " Извор на мира " ще стартира още веднъж довечера, в случай че и последните близо 1300 кюрди не се изтеглят дотогава от дълбоката 30 км. линия от сирийската страна на южната турска граница. В 22 часа изтича 5-дневното преустановяване на огъня, контрактувано с американския президент Доналд Тръмп.
Владимир Путин, президент на Русия: Искам да изразя вяра, че равнището на руско-турските връзки, което беше достигнато напоследък, ще изиграе роля за решение на всички комплицирани въпроси, които породиха в района към днешна дата.
Междувременно, при ревизия на армейски елементи в провинция Идлиб, сирийският президент се изрече остро за северния си комшия.
Башар Асад, президент на Сирия: Ердоган, дружно с " Ислямска страна " ни крадеше фабриките, житото и петрола. Сега краде и земята ни.
Ердоган не отхвърля, че ще би трябвало да одобри съветско и сирийско наличие до границата, където счита да настани сирийски бежанци от Турция.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Срещата ни през днешния ден без подозрение ще ни разреши да подсигуряваме мира в Сирия. Операция " Извор на мира " ще докара до нови действителности.
Междувременно немският министър на защитата Аннегрет Крамп-Каренбауер излезе с самодейност за интернационален надзор на бъдещата зона за сигурност - с присъединяване и на Русия, и на Турция, а за какво не и на Германия. Но самодейността на лидерката на Христяндемократическия съюз (ХДС), считана за предстоящ канцлер, се посреща хладно от множеството страни членки на НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР