Дългосрочната употреба на смартфон или компютър може да провокира развитието

...
Дългосрочната употреба на смартфон или компютър може да провокира развитието
Коментари Харесай

Тези две неща, които всички притежаваме, може да снижат имунитета

Дългосрочната приложимост на смарт телефон или компютър може да предизвика развиването на синдром на сухото око, който отслабва имунитетa на човек и отваря пътя за вирусна зараза, съобщи офталмологът, лекар на медицинските науки Игор Азнаурян в изявление за радио Спутник.

Твърде съсредоточеното внимание към екрана пречи на човек да мига, в следствие очите не получават нужната хидратация. И в случай че е в това положение задоволително дълго, слъзните му жлези престават да отделят нужното количество влага и поражда синдром на сухото око, изясни лекарят.

" Когато роговицата на окото изсъхне, се задейства производството на влага от слъзната жлеза и в процеса на намигване овлажняваме окото. Когато гледаме екрана, ние не мигаме, а концентрирано четем, играем, преглеждаме нещо..., и в този миг окото изсъхва, само че ние не реагираме на това. Като резултат, това води до развиване на синдром на сухото око ", сподели Игор Азнаурян.
 Стягане в гърдите и коремни конвулсии - това са двете най-опасни болки Стягане в гърдите и коремни конвулсии - това са двете най-опасни болки
Внезапна болежка в гърдите и коремни конвулсии демонстрират развиването на рискови болести. Професор Владимир Подхомутников описа за това в...

На собствен ред синдромът на сухото око отслабва локалния човешки имунитет и улеснява навлизането на вируси в тялото през конюнктивата.

" Всички микроби, които летят във въздуха, естествено попадат в очите. В условия на понижен имунитет при синдром на сухото око се развиват разнообразни инфекции, в това число вирусни ", предизвести Игор Азнаурян.

Невъзможно е да се изисква човек да спре да употребява компютър или смарт телефон. Има обаче метод да се предотврати развиването на синдром на сухото око, сподели лекарят. Той посъветва потребителите на разнообразни съоръжения да ползват специфични капки за очи.

" Основният излаз от обстановката са капки за очи. Те не могат изцяло да заместят слъзната течност, само че въпреки всичко това е подкрепяща мярка ", изясни Игор Азнаурян.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР