Дългосрочна стратегия за развитие на столицата и на крайградските територии

...
Дългосрочна стратегия за развитие на столицата и на крайградските територии
Коментари Харесай

"Визия за София" готви широко обсъждане на дългосрочното развитие на града

Дългосрочна тактика за развиване на столицата и на крайградските територии беше разисквана през днешния ден от екипа на плана " Визия за София " на конференция в лабораторията за нововъведения в Sofia Lab. Близо 70 цели за развиването на града и повече от 450 ограничения за постигането им бяха показани като резултат от първите четири стъпки от самодейността.

Сега стартира Стъпка 5 на " Визия за София ", която ще продължи до края на юли. Тя би трябвало да завърши препоръчаните хрумвания за дълготрайната тактика за развиване на столицата и крайградските територии. Крайният резултат ще бъде показан и с огромна галерия през есента. Той ще бъде препоръчан за приемане в новия мандат на Столичния общински съвет след локалните избори през октомври.

Всички жители са поканени да се включат в самодейността посредством разнообразни информационни формати: цифрова анкета, към този момент налична на уеб страницата vizia.sofia.bg, както и галерия и място за контакт в подлеза на Ларгото от края на юни.

Екипът на " Визия за София ", управителен от Любо Георгиев към този момент е основал и анализирал голям брой данни (над 3672 ресурса и изследвания) за положението на града в направленията Градска среда, Околна среда, Транспорт, Икономика, Управление, Хора и еднаквост и просвета.

В процеса на работа са извършени над 600 експертни срещи и събития, в които са взели участие над 5600 представители на партии, на администрацията, на бизнеса, неправителствени организации и жители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР