Дългопол. Разразила се буря с ураганен вятър вчера вечерта е

...
Дългопол. Разразила се буря с ураганен вятър вчера вечерта е
Коментари Харесай

Варна: Ураганен вятър е съборил ламаринен покрив от административната сграда на Община Дългопол

Дългопол. Разразила се стихия с ураганен вятър през вчерашния ден вечерта е предизвикала вреди в град Дългопол и прилежащо село. Силните пориви са довели до рухването на ламаринен покрив с дървена структура и положената топлинна изолираност под нея от административната постройка на Общината. Има и паднали дървета. Конструкцията е паднала на улицата пред постройката, само че няма потърпевши хора. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна кметът на Дългопол Георги Георгиев. Заради случая в 20.00 часа нощес той е оповестил бедствено състояние. След премахване на последствията, то е анулирано в 09.00 часа тази заран.
Благодарение на бързата реакция на общинската администрация и доброволци до среднощ улиците са били разчистени от падналите клони и придвижването е било нормализирано. Предстои осъществяване на аварийно-възстановителни работи по покрива. По данни на кмета от село Боряна е бил подаден сигнал, че мощният вятър е повалил орехово дърво върху стопанска сграда. И в този случай няма информация за по-сериозни вреди или потърпевши хора.
По данни на оперативния дежурен в Областната администрация в останалите общини във Варненска област няма провали от бурята и дъждовете от през вчерашния ден вечерта.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР