Дългоочакваното завръщане на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в Топ

...
Дългоочакваното завръщане на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в Топ
Коментари Харесай

Григор отвори широко вратите на топ 10

Дългоочакваното завръщане на най-хубавия ни тенисист Григор Димитров в Топ 10 на международната класация съвсем несъмнено ще стане факт след края на " Уимбълдън ”, когато ще бъде актуализирана международната класация, пресметна sportal.bg.

Преглед на прогнозната ранглиста на ATP след края на мачовете от първата седмица на шампионата от " Големия шлем " в Лондон демонстрира, че Димитров ще се приближи оптимално до рекордното за кариерата си 8-о място.

В момента Григор, който стартира шампионата под №11, заема девета позиция с равни точки с 10-ия Александър Зверев - по 3160. Двамата се движат един до друг в ранглистата и оптималният брой точки, който могат да съберат при продобиване на купата е 4980.

Димитров и 20-годишният Зверев на процедура избутват от Топ 10 канадеца Милош Раонич и французина Жо-Вилфред Цонга. Докато Цонга през вчерашния ден отпадна от конкуренцията след петсетово проваляне от американеца Сам Куери, то Раонич откри място във втората седмица, само че задачата му да се задържи в Топ 10 е много сложна.

Канадецът има да пази доста точки, защото предходната година доближи до финала, в който отстъпи пред Анди Мъри. Съперник на 1/8-финалите на Раонич ще бъде точно Зверев.

Това значи, че един от директните съперници на Димитров за място в десетката ще завърши присъединяване си на " Уимбълдън " в понеделник и ще отвори необятно вратата пред българина за влизане в Топ 10.

Българинът може да извърши задачата си и самичък, стига да в профил Роджър Федерер в своя 1/8-финален конфликт, който се чака с голям интерес от почитателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР