Дългоочакваното събитие започва днес и продължава до неделя Времето не попречи

...
Дългоочакваното събитие започва днес и продължава до неделя
Времето не попречи
Коментари Харесай

Днес стратира Пловдивски народен събор

Дългоочакваното събитие стартира през днешния ден и продължава до неделя

Времето не попречи на подготовките за един от най-големите фолклорни фестивали в България. Въпреки преваляванията в последната седмица, парк „ Лаута “ е подготвен да посрещне хилядите участници и гости на обичайния „ Пловдивски национален събор “.

Следващите 3 дни – 19, 20 и 21 май – ще бъдат изпъстрени с шарени национални носии, хубав български фолклор, занаяти и прелестно време. Кметът на регион „ Тракия “ и съорганизатор на фестивала, Костадин Димитров, кани всички поданици и посетители на гр. Пловдив на фолклорния празник в парк „ Лаута “.

Официалното разкриване е през днешния ден от 19 часа, парк „ Лаута “, сцена № 2.

„ Фестивалът се разраства всяка година. Големината му към този момент е повече от километър. Изпълнители и занаятчии от цялата страна ще гостуват през тези 3 дни, с цел да покажат нашите невероятни песни, танци, обичай и просвета. Очакваме повече от 4 000 участници на огромните подиуми – доста детски градини и учебни заведения са декларирали присъединяване, ще има уроци по танци, детска битова работилница, хоротеки навън, концерти и още доста изненади “, сподели кметът на регион Тракия  Димитров.

Празничната стратегия тази година включва и доста изненади и осъществявания на обичани оркестри, реализатори и сформира – оркестър „ Орфей “ с началник Георги Янев, Здравко Мандаджиев, отбор „ Тракия “, отбор „ Дилянка “, „ Големите гайди “ и Стефан Янев, гайдарски състав „ Орфей “ от гр. Чепеларе, музикално-танцова групировка „ 7/8ми “,  уроците по национални танци и етно кардио с „ ПостАрт “, танцова групировка „ Траийски подарък “, а в неделя фестивалът ще приключи с македонските песни на Иван Дяков.

Дясната лента на бул. „ Санкт Петербург “ ще бъде свободна за паркиране. Молим водачите за придвижване с нараснало внимание и съблюдаване на рестриктивните мерки. Ще бъде осъществяван непрекъснат надзор с камери за скорост!

Фестивалът „ Народен събор Пловдив “ се провежда от „ Ясмина “ ЕООД и се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив, като част от Културен календар премия за 2023 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР