Дългоочакваното изграждане на пътя между Белица и Загражден вече е

...
Дългоочакваното изграждане на пътя между Белица и Загражден вече е
Коментари Харесай

Започна чакано десетки години изграждане на пътя Загражден - Белица

Дългоочакваното създаване на пътя сред Белица и Загражден към този момент е реалност. Днес строителна машинизация стартира работа по пътя в чертите на община Баните. Утре се стартира работа и по сектора част от община Лъки. Изграждането на пътя отваря нови вероятности за нашата община , заяви кметът на Баните Милен Белчев.
Той благодари на всички, които са помогнали за реализирането на плана.
Припомняме, че процедурата за избор на реализатор на третокласния път, който е частично черен, лиши на Агенция „ Пътна инфраструктура “ година и три месеца без да е обжалвана. Тя бе стартирана през септември месец 2019 година и финализирана с контракт през декември предходната година. Но очевидно поради липса на средства, работата стартира едвам в този момент.  
За реализатор бе определена компанията „ ИСА 2000 “ ЕООД с оферта на стойност 3 406 500 лева без Данък добавена стойност . Неин ангажимент да извърши проучвателно-проектантски работи и строителството на 7,5-километров сектор, който свързва областите Пловдив и Смолян  като опция на второкласния път през Асеновград и Чепеларе.  
Населението на Баните, Загражден, Давидково, Вълчан дол, Глогино, Рибен дол, Две тополи и други нееднократно е провело подписки и митинги. През 2017 година образуваха комитет „ Горди загражденци “ и за два дни събраха 600 подписа в поддръжка на протестното писмо, изпратено до 11 институции.

" Проектант и главен строител на трасето е компания " ИСА 2000 ". Започнатата към този момент работа в правата на територията на община Баните е в границите на 1.5 км и се извършва от компания " Трейс ". Останалият сектор от 6.5 км ще се извършва от компания " ИСА 2000 " от през днешния ден. Пътят ще се уширява до нови габарити, според плана. Ще се основават съпътстващи уреди, следва чакълиране, асфалтиране. В момента по него минават коли, само че е в извънредно положение, черен път, козя пътека. Изграждането му е дълго чакано главно от жителите на община Баните, тъй като ни се съкратява пътуването до Асеновград с 60 км. По него ще минаваме косо и се надяваме новото трасе да усили туристическия поток на общината като цяло ", изясни Белчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР