Дългоочакваният ремонт на Кукленско шосе, който се точи вече месец

...
Дългоочакваният ремонт на Кукленско шосе, който се точи вече месец
Коментари Харесай

Проверка на Марица: Ремонтът на Кукленско скара шофьорите

Дългоочакваният ремонт на Кукленско шосе, който се точи към този момент месец и половина, съумя да раздели пловдивските водачи. В последните седмици публицистичните ни телефони загряха от сигнали от жители, които настояват, че трафикът е тежък даже и по обяд, задръстването е ужасяващо, а част от водачите даже карат в нарушаване, с цел да се измъкнат от тапата и да се придвижат по лабиринта от улички към Събота пазара.

Репортерска инспекция на „ Марица “ сподели, че през вчерашния ден се работеше в сектора, който стартира от най-високата точка на надлез „ Родопи “ в посока Кючука, до кръстовището с улица „ Скопие “. Там придвижването се извършваше единствено в лявата лента. Тапа имаше още преди стеснението на пътя и всички коли трябваше първо да чакат, с цел да се натъпчат в стеснението.

Там започваше и същинското очакване, като колите пъплеха на полусъединител, а правата от 900 метра до улица „ Скопие “ отнемаше към 15 минути за изнервените водачи. Оказа се, че сред тях има разделяне - част от водачите бяха на мнение, че няма кой да им възвърне изгубените нерви в задръстването. Други се радваха, че най-сетне един от най-разбитите пловдивски булеварди ще бъде ремонтиран.

„ Сигурно и в Ню Йорк няма сходни тапи. Аз пребивавам покрай Драгановите гробища и всяка вечер се прибирам отсам – нямам кой знае каква опция. Като ще затварят подобен основен бул., най-малко да бяха измислили различен маршрут за нас “, разяснява пловдивчанинът Васил Григоров.

На друго мнение беше неговият съсед Иван Петков, който живее до пандиза. Той описа пред кореспондент на „ Марица “, че към този момент строшил две коли по дупките на Кукленско шосе и изрази признателност, че най-сетне трасето ще бъде ремонтирано и ще проработи обикновено.

Ремонтът ще продължи още месец и половина, като през това време краткотрайната организация на придвижването ще остане. При старта на ремонта изпълнителният шеф на " Европейски пътища " - АД Маргарита Попиванова съобщи, че публичната поръчка е за 6 млн. лв., като включва фрезоване на остарелия асфалт, уплътняване на пътната основа, полагане на биндер и нов асфалт, създаване на две нови автобусни спирки, ремонт на тротоари, по които ще минават и велоалеите и замяна на парапета в разграничителната линия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР