Дългоочакваният от пловдивчани нов лъч на Околовръстното шосе няма да

...
Дългоочакваният от пловдивчани нов лъч на Околовръстното шосе няма да
Коментари Харесай

Лошо: Новият лъч на Околовръстното на Пловдив няма да стартира и тази година

Дългоочакваният от пловдивчани нов лъч на Околовръстното шосе няма да стартира и тази година. Това излиза наяве от отговор на АПИ към TrafficNews по отношение на плана за затварянето на кръга на обходния път на Пловдив.  Причината бе препроектирането, което бе осъществено от Община Пловдив по искане на АПИ и НКЖИ.
Прочетете още
Както медията ни писа новият проблем се оказа погрешно координиране сред институциите. Проектът, който се чака от десетилетие и ще  свърже Скобелева майка с Асеновградско шосе, има определен реализатор от лятото на 2022 година, само че по този начин и не може да стартира.

Причината е за новия план бе отклоняване от 42 см на надлеза на жп линиите, както и неправилност при планирането на отводняването на бъдещето трасе.   От НКЖИ не са съгласували новия Подробен устройствен план на пътя, защото контактния сектор от 3,2 км за двата плана на пътя и жп линията не са съобразени. Надлезът, който минавал над линията – Пловдив – Крумово попада в новопроектиран подучастък на плана на НКЖИ.  В мястото на секване нивелетата на жп линията е повишена с 42 см, което постанова да се преработи плана за надлеза, заради дефицит на височинен габарит.

Още при започване на годината новият план е бил предаден на АПИ от Община Пловдив.  Оттам ни дадоха отговор, че  Агенция „ Пътна инфраструктура “ продължава подготовката на плана за строителството на Югоизточния обход на Пловдив.

„ Въз основа на съгласувания механически план ще се пристъпи към преправяне на плана на ПУП-ПП. След осъществяване на всички законоустановени процедури парцеларният проект ще бъде възложен на Министерство на регионалното развитие за утвърждение. Ще бъдат извършени и отчуждителните процедури за придобиване на земите. Прогнозният период от постъпване на съгласувателното писмо от НКЖИ до издаването на Разрешение за градеж са нужни към 8 месеца ”, пишат от АПИ. Това значи, че най-рано построяването на новия лъч на Околовръстното може да стартира при започване на 2024 година и то при обезпечено финансиране.

Не е ясно и какъв брой ще коства новата пътна връзка.  Офертата на определената компания реализатор „ Трей холд груп ” е на повече от 24 месеца и е в размер на 42 млн. лв. с Данък добавена стойност. От АПИ обявиха, че все още не е контрактувано изменение на цената за осъществяване на контракта.

 
 
 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР