Дългоочакваният нов тираж на “Страници от миналото на Пазарджик“ -

...
Дългоочакваният нов тираж на “Страници от миналото на Пазарджик“ -
Коментари Харесай

Представят новите “Страници от миналото на Пазарджик“

Дългоочакваният нов тираж на “Страници от предишното на Пазарджик “ - емблематична за града историческа книга на българския академик, историк и генеалог Бистра Риндова, ще бъде показан пред аудитория довечера от 18:00 часа в Младежкия дом. Проучването е модифицирано и допълнено. То бе преиздадено по концепция на учителя и блогър Илия Михайлов, прочут с голям брой публично потребни и благотворителни начинания. Той е и създател на предговора.

Ценният теоретичен труд е отдаден на един от най-старите възрожденски квартали на града - “Чиксалън “. За първи път е отпечатан през 1995 година, само че в доста дребен тираж, който надалеч не стига за всички искащи да имат образец. Някои от публикациите са за хора, за които се знае доста малко или досега са били незнайни. За високата стойност на книгата приказва фактът, че през 2001 година е преиздадена с увод от проф. доктор Пламен Митев от СУ " Св. Климент Охридски ".



Бистра Риндова обогатява българската генеалогия с доста задълбочени и скъпи родови проучвания: " Пазарджишки родови летописи ", " Непознатият Константин Муравиев ", " Земеделският водач дядо Георги Йорданов " и доста други.

За богатото завещание от исторически писания, което тя е дала на града и района, предходната година Бистра Риндова бе удостоена с Почетен знак на Община Пазарджик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР