Дългоочакваният мач между Барселона и Реал Мадрид от 10-ия кръг

...
Дългоочакваният мач между Барселона и Реал Мадрид от 10-ия кръг
Коментари Харесай

"Ел Класико" официално през декември

Дългоочакваният мач сред " Барселона " и " Реал " Мадрид от 10-ия кръг на испанското състезание ще се изиграе през декември.

Днес от футболната федерация в страната оповестиха, че срещата ще се състои на 18 декември, а не както е по стратегия - на 26 октомври. От известието излиза наяве, че двата клуба са постигнали консенсус за тази дата. Решението обаче е взето с един глас срещу.

OFICIAL | El Comité de Competición fija #ElClásico entre @FCBarcelona_es y @RealMadrid para el 18 de diciembre

ℹ Más info: https://t.co/1IMiqpbqyG pic.twitter.com/26H4GnIN6d
— RFEF (@rfef) October 23, 2019

От " Ла Лига " - органът, който управлява шампионата, не са изцяло съгласни с тази дата. От организацията се пробваха да прокарат концепцията дербито да бъде на 4 или 7 декември, само че от клубовете изрично отхвърлиха предлагането.

Решението за смяна на датата на " Ел Класико " пристигна поради конфликтите сред полицията и каталунски сепаратисти в Барселона.
Стотици протестиращи излязоха за седма поредна нощ в Барселона Въпреки това не се стигна до безредици като тези предходната седмица
Имаше даже концепция мачът да се изиграе в Мадрид на 26 октомври, само че и тя беше отхвърлена от клубовете. Така тази седмица " Барселона " и " Реал " ще имат по-дълга отмора в съпоставяне със противниците си за купата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР