Дългоочакваният мач между Анжелик Кербер и Мария Шарапова от третия

...
Дългоочакваният мач между Анжелик Кербер и Мария Шарапова от третия
Коментари Харесай

Кербер победи Шарапова в битката на шампионките, Джокович с лесен успех

Дългоочакваният мач сред Анжелик Кербер и Мария Шарапова от третия кръг на Australian Open се трансформира в рецитал на германката, която завоюва безапелационен триумф. Кербер, която е 21-а в международната класация надви в борбата на шампионките с 6:1, 6:3 единствено за час и шест минути.

Победителката от 2016 година беше доста постоянна и завоюва 86% от точките на своя първи сервис, до момента в който Шарапова, която завоюва купата в Мелбърн преди 10 години, взе едвам 37%.

Голямата разлика сред двете беше точно стабилността, която сподели германката, откакто индикаторите им във връзка с асовете и двойните неточности бяха идентични – по един ас и по две двойни неточности. Шарапова беше пробита пет пъти, до момента в който Кербер загуби единствено един път подаването си.

" Имам отлични мемоари от " Род Лейвър " и се веселя, че завоювах навръх този корт. Резултатът може да заблуждава, само че беше мъчно, тъй като Мария е доста твърд противник ", сподели Кербер.

 Джокович продължава решително към осминафиналите, като се класира за 11-и път измежду 16-те най-хубави.
© Reuters

Джокович продължава решително към осминафиналите, като се класира за 11-и път измежду 16-те най-хубави.

В мач от мъжката скица шесткратният победител Новак Джокович не срещна проблеми против Алберт Рамос Виньолас. Сърбинът победи испанския си противник с 6:2, 6:3, 6:3 за 2.33 часа.

Бившият №1 се класира за 11-и път за осминафиналите в Мелбърн, където ще срещне Хьон Чун. По-рано денем кореецът сервира една от огромните изненади, откакто в профил Александър Зверев.

Единствените проблеми на Джокович бяха свръзани с болки в кръста след първия сет. Тогава сърбинът изиска и интервенция на физиотерапевта, само че след това се върна на корта и нямаше проблем за затвори дуела.

.@DjokerNole earns a date with Hyeon #Chung in the 4R! pic.twitter.com/nUSszy2kw7
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 20, 2018

" Изправих се против един огромен войник, какъвто е Алберт. Сега се любувам на всеки мач, тъй като от шест месеца не бях играл и не знам какво да чакам от себе си. Australian Open значи доста за мен, тъй като имам шест трофеи тук в последните 10 години ", сподели Джокович.

За физическите си проблеми Джокович сподели, че не са съществени и надали ще има компликации да играе в идващия мач.

" В такива шампионати възобновяване е едно от най-важните неща. Засега се усещам добре, проблемите ми не са съществени и виждам към идващия си дуел ", добави сърбинът.

Напред се класира и Томаш Бердих, който победи ненадейно елементарно Хуан Мартин дел Потро. Чехът надви с 6:3, 6:3, 6:2 за 2.18 часа като записа 20 аса.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (608)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР