Дългоочакваният доклад на Международната агенция по енергетика (МАЕ) , който

...
Дългоочакваният доклад на Международната агенция по енергетика (МАЕ) , който
Коментари Харесай

Атомната енергия ще има значителен принос за намаляване на въглеродните емисии

Дългоочакваният отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ), който преглежда по какъв начин светът да направи преход към енергийна система с нулеви излъчвания до 2050 година, приканва за „ цялостна промяна на това по какъв начин произвеждаме и използваме силата “. В същото време документът „ Нулеви излъчвания до 2050: Пътна карта за световния енергиен бранш “ характеризира препоръчаният от организацията път за постигане до нулеви излъчвания като „ механически най-постижим, доходоносен и обществено допустим “.

Предложението на МАЕ разчита на възобновимата сила, само че оставя отворена врата и за атомната сила, която, съгласно отчета, ще има „ забележителен принос “ и „ ще обезпечи „ витално значима основа за преход “.

Според документа, уговорките, поети до този миг от международните държавни управления, няма да съумеят да реализират нужното понижаване на въглеродните излъчвания до нула до 2050 година и да лимитират повишаването на температурата в световен мащаб до 1,5°C. Пътят към нулеви чисти излъчвания „ остава стеснен и извънредно провокационен “, предизвестяват специалистите в отчета и изисква всички участници – държавни управления, бизнес, вложители и жители да подхващат дейности още тази година и всяка последваща, с цел да не се изплъзне постигането на задачата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР