Дългоочакваният бенефис на именития пловдивски футболист от близкото минало Красимир

...
Дългоочакваният бенефис на именития пловдивски футболист от близкото минало Красимир
Коментари Харесай

Стадион “Марица” приема бенефиса на големия Красимир Чомаков

Дългоочакваният бенефис на именития пловдивски футболист от близкото минало Красимир Чомаков ще се организира на 9-ти юни, от 18 часа, на стадион “Марица”. Само ден след рождения си ден Краси ще стъпи на терена на родния стадион още веднъж, след много години пауза, там, където направи първите си стъпки за огромния футбол. Бенефисът ще предложи богата стратегия, както и футболна среща сред звездни тимове на Марица (Пловдив) и ЦСКА - другият български отбор, в който Чомаков остави незаличима диря. Бъдете част от това историческо събитие, върнете се в спомените си, когато футболът беше на първо място магия. Билети за събитието ще се продават от 22-ри май на стадион “Марица”. Очаквайте поетапно информация по отношение на програмата на бенефиса.
 Красимир Чомаков е роден на 8 юни 1977 година в Пловдив. От дребен желае да продължи пътя на своя татко, който е бил играч и треньор в Марица. Започва да тренира в школата на “жълто-сините” при Стефан Тахчиев, треньор оставил незаличима диря в пловдивския футбол. Набор 1976/77 на “Марица” е неколкократен републикански първенец, притежател на трофеи от интернационалните шампионати в Русия, Франция и Италия, награждаван неведнъж за своите триумфи и в България. Това е един от най-успешните набори в школата на “жълто-сините”, дал старт на доста футболисти с повече от сполучлива футболна кариера у нас и в чужбина. Неговите качества са оценени от спортните ръководители и той скоро е извикан в младежкия народен тим на България. На 20 април 1991 година облича за пръв път националната фланелка в мач против Румъния, а до края на 1995 година той към този момент има 35 мача под националния байрак.

Още на 17 години, през юни 1994 година той е включен в мъжкия внушителен тим на Марица. През август 1995 година той е извикан и в мъжкия народен състав на България, воден по това време от именития Димитър Пенев. След 4 мача на шампионата в Малайзия през лятото на същата година той дебютира и в формален мач - на 6-ти септември 1995 година в Тирана, в евроквалификация против Албания /1:1/. Така той още на 18 години към този момент е национал, което приказва за безспорните му качества на футболист и характера му. Краси е ПЪРВИЯТ футболист на Марица включен в националния тим на България! През годините е имало още доста играчи, които са играли за трикольорите, само че тези състезатели към този момент са били част от съставите на други тимове, напускайки Марица на по-ранен стадий. За отборът на “Марица” Чомаков играе в интервала 1994-1997 с общо 78 мача и 19 гола в " А " и " Б група за " жълто-сините ".

Част от звездния тим на маричани по това време. През пролетта на 1998 Димитър Пенев го притегля в ЦСКА. Играе при армейците до 2000 година, когато е закупен от италианския Лече. За ЦСКА има 63 мача и 10 гола. Поради ограничаването за чужденци отвън Европейски Съюз Лече са принудени да го дадат чартърен във втородивизионният Равена за сезон 2000–2001. През пролетта на 2002 играе чартърен за гръцкия Паниониос, след което минава в италиански Бока (Сан Лазаро). Играе още за Пицигетоне Кремонезе и Калчо Леко. През 2010 година, след 10 сезона в Италия, Чомаков се завръща в родния Пловдив и играе един полусезон за Спартак. Има общо 83 мача и 14 гола в " А " група. Носител на купата на България през 1999 година с тима на ЦСКА, вицешампион през 2000 и бронзов медалист през 1998 година За ЦСКА е изиграл 10 мача в шампионата за купата на УЕФА. Играе в 33 мача и вкарва 5 гола за младежкия народен отбор. Има 18 мача и 5 гола за националния тим.
 Краси Чомаков в никакъв случай не не помни от къде стартира футболния му живот. Щом се върне в родния си град, той постоянно може да бъде забелязан на трибуните, да поддържа обичания си клуб - Марица. Веднъж е помолен да подреди тимовете на своите сърце в едно изявление. Краси дава отговор с горделивост: Марица, Ливърпул и ЦСКА. Той отдавана оказва помощ и на футболния тим на село Чернозем - родното село на татко му, където Краси прекарва не дребна част от детството си.
 С всепризнати футболни качества, борбен, с несклоняем дух за победа, “Белият Десаи”, както е именуван от някои, продължава да бъде образец за подрастващите в школата на Марица и горделивост за пловдивския футбол. Чомаков е определян от своите сътрудници и треньори, като мъжага и футболист от рядка порода. " Заповядайте на стадион “Марица” на 9-ти юни, с цел да се насладите на един същински футболен празник, дружно с Красимир Чомаков и още доста футболни звезди ", приканиха " пиратите " в формалната си " Facebook " страница. Втора лига 29 кръг, неделя 13 май  Марица (Пловдив) 1:2краен резулат  Ботев (Гълъбово)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР