Дългоочакваната среща за титлата в категория перо на Ultimate Fighting

...
Дългоочакваната среща за титлата в категория перо на Ultimate Fighting
Коментари Харесай

Макс Холоуей срещу Брайън Ортега в UFC 226 през юли

Дългоочакваната среща за купата в категория перо на Ultimate Fighting Championship (UFC) сред първенеца Макс Холоуей (19-3) и непобедения кандидат Брайън Ортега (14-0) е съвсем финализирана за събитието UFC 226, което ще се организира на 7-ми юли в Лас Вегас.

Холоуей трябваше да размени контузения Тони Фъргюсън по-рано този месец в дуел против Хабиб Нурмагомедов в опит да стане първенец в две разнообразни категории на събитието UFC 223, само че Макс беше заставен да се отдръпна от тази среща, откакто лекарите на UFC му не разрешиха да излезе на кръга в резултат на внезапното събаряне на повече от 10 кг в границите на по-малко от седмица.

Преди това Холоуей беше заставен да се отдръпна и от плануваната среща за отбрана на купата в категория перо против Франки Едгар в UFC 222 поради травма на крайници, която претърпя по време на подготовка.

В резултат на тази травма, непобеденият американец Брайън Ортега влезе на негово място, с цел да се изправи против Едгар и нокаутира своя конкурент още в първия рунд, трансформирайки се в първия войник, които в миналото е нокаутирал именития някогашен първенец на UFC в лека категория. В разследване на тази впечатляваща победа Ортега си обезпечи дуел с първенеца Холоуей, който наподобява ще се състои още това лято.

26-годишният Холоуей (19-3) се намира в страховита серия от 12 следващи победи, която включва триумфи над бойци като Жозе Алдо (на два пъти), Антъни Петис, Къб Суонсън, Рикардо Ламас и Джеръми Стивънс.

27-годишният Ортега (14-0) пък е непобеден на професионалната сцена. Роденият в Калифорния войник е приключил всичките си шест съперника под банера на UFC, отказвайки посредством захват бойци като Къб Суонсън и Ренато Мойкано и нокаутирайки хора като Франки Едгар и Клай Гуида.

Събитието UFC 226 ще се организира в "Ти-Мобайл Арена " в Лас Вегас, Невада, а в главната борба за вечерта един против друга ще се изправят двама сегашни първенци. Носителят на купата в полутежка категория Даниел Кормие ще премери сили с властелина в тежка категория Стипе Миочич. Освен тази среща и гореспоменатата сред Холоуей и Ортега, в бойната карта за вечерта сили ще премерят и двама от най-страховитите бойци в тежка категория - "Хищникът " Франсис Нгану и "Черният звяр " Дерик Люис.

***Може да прибавим и изложба с всички упоменати бойци в публикацията. Събитието се чака да е най-голямото в историята на организацията и съвсем всички участници в него са много известни бойци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР