Дългоочакваната среща на Кубрат Пулев за световната титла във версия

...
Дългоочакваната среща на Кубрат Пулев за световната титла във версия
Коментари Харесай

Прецакват Кобрата за мач за световната титла

Дългоочакваната среща на Кубрат Пулев за международната купа във версия IBF на професионалния бокс трябваше да се състои до 31 май 2020 година и в нея той да срещне спечелилия от мача сред Анди Руис и Антъни Джошуа, които ще се бият в Саудитска Арабия на 7 декември. Но подобен мач наподобява ще се отсрочи още във времето, твърди Гонг.

Причината е, че новоизлюпената звезда в тежка категория Олександър Усик към този момент е формален кандидат за купата във версия WBO. А спечелилият всред мексиканеца и британеца ще би трябвало да направи наложителна отбрана и на тази международна купа. 

И по този начин спечелилият от Джошуа-Руис би трябвало да избере против кого от украинеца и българина желае да организира първата си отбрана. Ако е островитянинът е 100% ясно, че това ще е Усик. Причината е, че промоутър и на двамата е Еди Хърн, а той от много време приготвя почвата за подобен мач и надува балона на украинеца като " новото най-велико нещо в тежка категория ". 

Ако надделее мексиканецът, по всичко наподобява, че и той ще избере Усик поради по-добрите финансови условия, които Хърн може да обезпечи при уреждането на дуела. А и от последното изявление на Руис наподобява, че по-скоро би избрал сънародника на Владимир Кличко. 

" Усик е страховит боксьор, само че не сподели нищо изключително в дебюта си в тежка категория против Уидърспуун. Това обаче не му пречи да е играч със страхотни качества. Когато на 7 декември смачкам от пердах Антъни Джошуа, ще дам опция на Усик да се бие за един от коланите ми на международен първенец ", съобщи Анди Руис. 

За да резервира статута си на наложителен кандидат, несъмнено, Кубрат Пулев би трябвало да победи в идващия си мач. На 9 ноември той среща американеца Райдъл Букър, който е доста подъл и рисков съперник.

Евентуалното отсвирване на българина за мач за международната купа е същински скандал, като се има поради, че той е със статут на наложителен кандидат към този момент с години, до момента в който Усик извоюва това право едвам преди дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР