Дългоочакваната среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер

...
Дългоочакваната среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Срещата между Тръмп и Ким Чен Ун завърши с фанфари и без ясна конкретика

Дългоочакваната среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун приключи с сключване на декларация. Реално обаче и двамата не приказваха какво тъкмо има в този документ – информацията от Белия дом е, че с декларацията се слага основа на заричане, че Съединени американски щати и Северна Корея ще продължат диалозите.
За Тръмп обаче случилото се е " ужасно ", " доста значимо " и " много всеобхватно ". Според американския президент за него и за Ким Чен Ун било чест да подпишат декларацията. Тръмп удостовери и, че ще предложения Ким Чен Ун да му гостува в Белия дом.
Американският президент беше категорично запитан стартира ли Северна Корея нуклеарно разоръжаване. " Започваме този развой доста, доста бързо ", беше отговорът, представен от BBC.
Всъщност под " денуклеаризация” Съединени американски щати схващат това Северна Корея да затвори всички комплекси, свързани с производството на нуклеарно оръжие и да съобщи на друга страна цялото си налично нуклеарно въоръжение, както и да разреши интернационална ревизия дали всичко е свършено тъкмо по този начин. Северна Корея обаче желае първо Съединени американски щати да подсигурява, че няма да се отнася враждебно и ще приключи " нуклеарните закани ".
" Решихме да оставим предишното зад тила си. Светът ще види голяма смяна ", сподели само Ким Чен Ун.
Най-вероятно в декларацията няма нито дума за човешките права, защото и двамата не разясниха тематиката след въпрос за американския студент Ото Уормбиър, който беше задържан и държан в Северна Корея една година, като беше върнат в Съединени американски щати в кома.
Резултатът от срещата обаче беше приветстван мигновено от Китай. Официален Пекин разяснява, че фактът, че Тръмп и Ким Чен Ун могат да седнат на една маса и да приказват като равноправни има доста значимо и положително значение. Китай също изиска да има " цялостна денуклеаризация ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР