Дългоочаквана е премиерата на най-новия български филм с варненски пейзаж

...
Дългоочаквана е премиерата на най-новия български филм с варненски пейзаж
Коментари Харесай

Насладете се на комедията Великолепни времена в Регионалната библиотека

 Дългоочаквана е премиерата на най-новия български филм с варненски пейзаж и по романа на Захари Карабашлиев " 18% сиво “, тъй като с изключение на нашумелият артист и поп реализатор Руши Видинлиев в историята, режисирана от Виктор Чучков-син, взе участие и надареният Самуел Финци, който е един от топ актьорите в немския спектакъл и кино. До премиерата има време, само че пък бутиковият клуб на ценители на киното в Отдел " Изкуство “ на Регионална библиотека " Пенчо Славейков “-Варна, ще имат опция да се насладят на комедията " Великолепни времена “, в която като се изключи че се приказва на немски, играят едни от най-интересните кино артисти в актуалното немско кино, вземат участие и персонажи, обвързани с концепцията за българин-гастарбайтер. А ролята на Самуел Финци е на комбинативен клеветник, който владее до съвършенство операцията. На 20 септември от 17.00 ч. в Отдел " Изкуство “ феновете ще имат своята киновечер с " Великолепни времена “ (2018) под вещото управление на Елица Матеева-критик и теоретик.

" Великолепни времена “ на режисьора, приспособил на огромен екран разказ на Мишел Уелбек през 2009 с кино лентата си " Елементарни частици “ е обществена ирония, в която материята господства над духа. Но с изключение на материалното благоденствие, комедията разяснява концепцията за робството в наши дни като прочувствена категория. В античния свят робът е безправно създание без благосъстоятелност и без самокритика за своята стойност. Дали в новия свят, където всички сме цивилизовани, робството е тера инкогнита пита режисьорът Оскар Рьолер.

Ако си напомним писанията на незабравимия Тодор Андрейков, изследвайки историята на киното, ще се натъкнем на оценката му, че немският натюрел мъчно основава комедии, само че постоянно има изключения, тъй като " Великолепни времена “ е остроумна, съвременно снимана история за сълзите на богатите, на презадоволените притежатели на нови жилища в модерните покрайнини.

Сюжетът на " Великолепни времена “ предлага занимателна среща с отегчената от живота Eви Мюлер-Тод - ландшафтен проектант и брачна половинка й Клаус – прочут еластичен хирург. Един ден, откакто Клаус е попрекалил с аленото вино, той пуска публикация за нова домашна помощница, която гласи " търси се плебей (мъж или жена) “. На вратата на фамилния дом стартират да се появяват странни създания, облечени в кожени облекла и Клаус и Еви осъзнават, че обявата им е била възприета прекомерно безусловно. По молба на брачната половинка си, Клаус отпраща всички кандидат-роби, само че скоро се появява Бартош (Самуел Финци) – чистичък и добре учтив мъж, който е подготвен да бъде по-традиционен " прислужник “ на фамилията. Еви и Клаус са доста удовлетворени от помощта му за поддържане на безукорен ред и непорочност в къщата, но към тримата се причислява и младата брачна половинка на Бартош Лана-тогава нещата ненадейно загрубяват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР