Дългогодишното изследване на предполагаемите останки на Леонардо да Винчи разкри

...
Дългогодишното изследване на предполагаемите останки на Леонардо да Винчи разкри
Коментари Харесай

ДНК кодът на Леонардо

Дългогодишното проучване на хипотетичните остатъци на Леонардо да Винчи разкри какъв брой живи хора сега могат да претендират, че са потомци на фамилията на гениалния ренесансов талант и художник. Наследниците му са 14 на брой. Констатациите, оповестени в списание Human Evolution този месец, идват от ново генеалогично дърво, минало през 21 генерации и четири клона, осведоми CNN.

Изследването е част от проект за ДНК на Леонардо да Винчи, чиято цел е да удостовери, че останките в действителност са негови и " да разбере по-добре неговите невероятни гении и зрителна заостреност посредством генетични асоциации ". Изследователите, които стоят зад плана, пишат, че тези резултати са " предстоящи с неспокойствие от историческа позиция ", защото те ще оказват помощ

" научно да се изследват корените на неговия талант ".

" Да се намери информация за физическата му сила и за възможното прибързано остаряване, за здравето му и вероятните наследствени болести, както и да се обяснят някои особени сетивни усещания, като неговото извънредно зрително качество и синестезия (състояние, при което усещанията се свързват едни с други). "

Изследователите са събрали данни от исторически документи в обществени и частни архиви и директни сведения от потомци на членовете на фамилията на Леонардо да Винчи. Докато изследването дава малко информация за живите потомци, с цел да е защитена неприкосновеността на персоналния им живот, изследователите Агнезе Сабато и Алесандро Вецози въпреки всичко споделиха пред CNN, че потомците са на възраст от 1 до 85 години.

" Има доста дребни деца, има и пенсионери, които преди този момент са правили разнообразни действия: чиновници, както на обществени, по този начин и на частни органи, геодезисти, търговци ", обясниха Сабато и Вецози пред CNN и прибавиха: " За нас всички те са невероятни хора... от човешка позиция. "

Потомците на Да Винчи живеят в Тоскана.

Изследванията обаче не престават в други клонове на рода и в други страни. Тъй като не е известно Леонардо да е имал деца, Сабато и Вецози са фокусирали своите проучвания върху бащата на художника и неговите потомци, идентифицирайки това, което те наричат  " някои незнайни до момента клонове на родословието ".

Двамата са разгледали  " хиляди непубликувани документи "  и са преразгледали доказателства, които са " известни, само че неверно разбрани ".

Роден през 1452 година, Леонардо да Винчи е прочут със своите картини, измежду които " Мона Лиза " и " Тайната вечеря ", само че също и с това, че е посветил времето си на науката, математиката, архитектурата, дизайна, инженерството, геологията, картографията, скулптурата. Той е считан за един от най-големните гении, които човечеството познава. 

Неговите творби на изкуството не престават да карат колекционери да заплащат забележителни суми. Миналата година участник в онлайн търг плати 98 000 $, с цел да участва на годишния обзор на " Мона Лиза ", когато Лувърът в Париж изважда картината за инспекция. По-рано този месец беше подложен нов връх на търг, когато дребна схема на мечка беше продадена за повече от 12 милиона $.

 
Да надникнем в дневниците на Леонардо да Винчи
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР