Дългогодишното активно пеене рано или късно се отразява на гласа,

...
Дългогодишното активно пеене рано или късно се отразява на гласа,
Коментари Харесай

Веселин Маринов претърпя тежка операция

Дългогодишното интензивно пеене рано или късно се отразява на гласа, каквито и грижи да се поставят. Многократни потвърждения за това е имал артистът Веселин Маринов, който се подложи на интервенция на гласните връзки, каквато е правил и преди години.

Интервенцията се наложила поради инфектиране на ларинкса, което в неговия случай се дължи на прекалено напъване на гласа. И макар че артистът към този момент си е запълнил работния график за седмици напред, в този момент ще му се наложи да помълчи за малко време, до момента в който гласа му се възвърне изцяло. Препоръката на докторите е цялостен покой и никакво говорене.

Всъщност любимецът на генерации българи Веско Маринов преди време е правил какви ли не опити с гласа си, само че до един миг, в който схваща, че това повече му вреди, в сравнение с да развива във прогресивен проект гения му.



Още през 1984-та, като част от група „ Импулс ”, изпълнителят на „ Горчиво вино ” прави първите си две интервенции на гласните струни, а повода за тях се оказали рок песните, които Маринов тогава с кеф пеел.

„ Бях направил възли, тъй като нямах нужната техника на пеене, а изпълнявах тежки песни. Но все пак си припомням единствено с хубаво за " Импулс ". Това беше доста тежък интервал за мен, бях и във финансова рецесия ”, връща лентата обратно артистът.

Втората интервенция даже съвпаднала с 22-ия му рожден ден. И с цел да не тормози родителите си, скрил от тях тази значима детайлност.

„ Получих пари от ръководителя на " Импулс " Илия Кънчев, с цел да отида на море, тъй като лекуващият ми доктор ми предложи да вдишвам йодните пари. Илия е остарял рокаджия и огромен музикант, сега е в Америка, написа блиц. Така и не му върнах тези пари, не ги изиска. Имало е моменти, в които съм го ненавиждал, тъй като беше доста недопечен. Но в този момент разбирам, че доста ми е оказал помощ с ерудицията, която може да ти даде единствено една група. Групата те учи да работиш с други, да имаш отговорност пред сътрудниците. Който артист не минал през група или не е пял с оркестър, мъчно може да оцелее. ”



Пред „ ШОУ ” Веско Маринов доста пъти е споделял, че даже и когато е в доста сложни моменти, постоянно получава нужната доза шанс в живота, с цел да се оправи по-лесно. „ Има някакво птиченце, което ми каца на рамото и което ми оказва помощ да взимам верните решения. И се увещавам с всеки минал ден, че това се случва единствено на тези, които доста работят ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР