Дългогодишният треньор на Мариан Вайда коментира сагата със сръбската тенис

...
Дългогодишният треньор на Мариан Вайда коментира сагата със сръбската тенис
Коментари Харесай

Треньор на Джокович: Срещу него имаше политически акт

Дългогодишният треньор на Мариан Вайда разяснява сагата със сръбската тенис звезда и недопускането му в Австралия. Вайда съобщи, че случилото се е повлияло на душeвността на сърбина, само че това надалеч няма да е краят на неговата кариера.
" Имах потребност да се успокоя след станалото. Все още не разбирам за какво му го предизвикаха. Медиите, в Австралия съответно, несъмнено могат да бъдат упреквани в манипулиране на публичното мнение, защото от самото начало подклаждаха негативно отношение към него.
Мнозина тенисисти се свързаха с мен и с него, с цел да изразят съчувствието си, само че те няма да приказват за това обществено. Никъде няма да прочете какъв брой нощи е прекарал Новак пред компютъра, обсъждайки с сътрудниците си изискванията им за живот и методите, по които може да им помогне.
С Новак на няколко пъти си пращахме известия, нито един път не разговаряхме по телефона. Използваше го рядко и не мога да си показва по какъв начин е минал през всичко това, сигурно е страдал доста. Той смирено понесе всички ограничения, само че това, което му предизвикаха, беше политически акт.
Изключително незаслужено решение, учредено на някакви догатки, че Джокович може да направи или да повлияе на нещо, което към момента не се е случило. Не сме комуникирали, откогато се прибра в Белград. Никой не знае какво ще предприеме оттук нататък. Ясно е, че случилото се го разклати душевен и ще го боли още дълго.
Ще му бъде мъчно да превъзмогне удара, който му беше нанесен. Въпреки всичко обаче аз го познавам доста добре и знам, че Новак е мощен и съдбоносен и към момента не е споделил последната си дума в тениса! ", съобщи Вайда.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР