Дългогодишният съюзник на животните и посланик на PETA, сър Пол

...
Дългогодишният съюзник на животните и посланик на PETA, сър Пол
Коментари Харесай

Сър Пол Маккартни призова за подкрепа в борбата за прекратяване на опитите с животни

Дългогодишният съдружник на животните и дипломат на PETA, сър Пол Маккартни поддържа Европейската гражданска самодейност „ Save Cruelty-Free Cosmetics “ (За козметика без жестокост)  – самодейност подкрепена от над 100 организации за отбрана на животните, сред които е и българската организация КАЖИ (Кампании и активизъм за животните в индустрията). С Европейската гражданска самодейност се цели жителите да призоват Европейския съюз (ЕС) за усилване и дейно използване на възбраната за тестване на козметика върху животни.  

В изказването си Пол Маккартни споделя:  “Ние мислехме, че борбата завърши и тестванията за козметични артикули върху животни в Европа са  в историята. За страдание това не е по този начин. Европейската организация по химикали продължава да изисква потреблението на хиляди зайци, плъхове, риби и други животни в тестванията за козметични съставки. Вие може да помогнете да спрем това. Нито едно животно не би трябвало да страда поради хубостта. Ако сте жител на Европейски Съюз, апелирам, отидете на savecrueltyfree.eu и подпишете Европейската гражданска самодейност за възбрана за тестване на козметични артикули върху животни. Подписването на петицията лишава единствено една минута – по този метод ние можем да спасим живот. ”

По думите на Маккартни, хиляди животни към момента са принудени да вдишват или гълтам козметични съставки за тестванията, изисквани от Европейската организация по химикали. Забраната на Европейски Съюз за опити върху животни е застрашена поради новите условия на Европейската организация по химикалите. Тя изисква проби върху животни за химически съставки в козметичните артикули, които по този начин или другояче към този момент се употребяват безвредно от години.

Съставките, за които са планувани спомагателни проби, се продават в международен мащаб. Ако не бъдат взети ограничения за преустановяване на тестванията се лимитира опцията на потребителите да купуват артикули без свирепост. 

За да бъде сполучлива самодейността, е нужна  подкрепата на 1 милион жители на Европейския съюз – без значение от местожителството им. Затова е значимо посланието да бъде разбрано и публикувано измежду всички жители на Европейски Съюз.

Владимир Нгуйен от КАЖИ показва:  “Броят опити върху животни не се е трансформирал доста през последното десетилетие, макар невероятния прогрес в науката и уверенията от страна на вземащите решения в Европа, че задачата им е да заменят тестванията върху животни. Необходимо е Европейски Съюз да си сложи по-амбициозни цели за хуманно отношение към животните, което включва грижа за милионите животни, затворени в лабораториите. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР