Дългогодишният национал на Хърватия и бивш футболист на Байерн (Мюнхен)

...
Дългогодишният национал на Хърватия и бивш футболист на Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Олич подкрепи Ковач: Байерн ще спечели много титли с него

Дългогодишният национал на Хърватия и някогашен футболист на Байерн (Мюнхен) Ивица Олич поддържа сегашния треньор на баварците Нико Ковач. Двамата бяха съотборници в представителния отбор на страната, а Олич, който сега е помощник в селекцията на “шахматистите”, има вяра, че Ковач заслужава да бъде ментор на първенците на Германия и рецензиите по негов адрес са неправилни.

“Нико заслужава да бъде треньор на Байерн. Вярвам, че с него отпред, ще бъдат извоювани доста трофеи. Когато пое Айнтрахт (Франкфурт), обстановката там бе съвсем толкоз ужасяваща, колкото в Хамбургер. Но той направи съвсем невъзможното и в последна сметка си потегли оттова като притежател на Купата. Той носи непоклатимост и тимовете му играят добър футбол”, съобщи Олич в изявление за Goal.com.

“Ковач е германец в кожата на хърватин. Като състезател беше експерт на 100%, а в този момент желае същото от своите футболисти. Мисля, че нито един път в кариерата си не е закъснявал. В националния тим на Хърватия имахме вечерен час 23.00, а в 22.55 той към този момент бе в леглото”, продължава Олич.

“Той беше като треньор на терена, още до момента в който играехме. Мислеше и действаше като треньор, въпреки да беше футболист. Ако някой ден получа работа като треньор, то един от първите, от които ще потърся съвет, изрично би бил Нико”, приключва някогашният нападател, който изкара три сезона в баварския исполин и вкара 23 гола в 80 мача сред 2009 и 2012 година. Бундеслига 30 кръг, събота 20 април  Байерн Мюнхен 1:0краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР