Дългогодишният нападател в Бундеслигата Манфред Бургсмюлер почина на 69-годишна възраст.

...
Дългогодишният нападател в Бундеслигата Манфред Бургсмюлер почина на 69-годишна възраст.
Коментари Харесай

Един от най-великите голмайстори на Бундеслигата почина на 69

Дългогодишният нападател в Бундеслигата Манфред Бургсмюлер умря на 69-годишна възраст. За тъжната вест осведоми някогашният му тим Борусия Дортмунд като детайлности за повода за гибелта не се споделят. Според " Билд " обаче Бургсмюлер е умрял по натурален метод още в събота в жилището си в Есен, оповестява Блиц.

``
реклама

" Един огромен човек на Борусия ни напусна. Почивай в мир, Мани Бургсмюлер ", написаха от Борусия в Twitter. Мениджърът Михаел Цорк пък разказа гибелта на голаджията като " доста тъжна вест ".
" Когато започнах като експерт в Борусия, Мани беше капитан. Той беше страховит вид, който ми оказа помощ доста. "

Бургсмюлер изигра 447 мача в Бундеслигата, в които вкара 213 гола. По този метод той е на четвърто място във безконечната класация на шампионата. В кариерата си той игра в Рот-Вайс Есен, Борусия Дортмунд, Нюрнберг и Вердер Бремен. Има три мача за националния тим на Германия.



През 1988 Бургсмюлер стана първенец на Германия с Вердер, а с " бременските музиканти " има и два финала за Купата на Германия. Със своите 135 гола и до през днешния ден е най-успешният голмайстор на Дортмунд в Бундеслигата.

След края на футболната си кариера той се посвети на американския футбол като даже игра като кикър в тима на Дюселдорф. В последните години се занимаваше със състезателен маркетинг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР