Дългогодишният мениджър на Арсенал Арсен Венгер определи престоя си в

...
Дългогодишният мениджър на Арсенал Арсен Венгер определи престоя си в
Коментари Харесай

Венгер съжалява, че е останал почти 22 години в "Арсенал"

Дългогодишният управител на " Арсенал " Арсен Венгер дефинира престоя си в британския клуб като жертване на всичко в името на работата си. Французинът напусна " артилеристите " след края на предишния сезон, след близо 22 години на поста.

Венгер завоюва 17 трофея с отбора от Северен Лондон, като го водеше в рекордните 1235 мача.

" Може би най-голямата неточност в кариерата ми е, че останах на едно и също място в продължение на 22 години. Аз съм човек, който обича новостите и провокациите, по тази причина мога да кажа че бях малко като пандизчия ", сподели французинът в изявление за RTL.

Венгер изясни, че е бил захласнат от това да реализира триумфи с " Арсенал ", поради което е направил доста ограничения с персоналния си живот.

" Съжалявам за всички ограничения, които съм направил, тъй като с времето осъзнах, че съм наранил доста хора, които са били към мен. Аз неглижирах доста хора, загърбвал съм фамилията ми и доста близки. Дълбоко в себе си аз съм лакомец, който е преследвал само това, което обича ", сподели още Венгер.

Французинът, който към момента не е оповестил дали ще продължи кариерата си, счита че някогашните му футболисти Тиери Анри и Патрик Виейра, имат всички качества да съумеят като треньори. В момента Виейра е отпред на " Ница ", до момента в който Анри е асистент треньор на белгийския народен тим.

" Много постоянно ме питат дали Тиери Анри и Патрик Виейра ще бъдат положителни мениджъри и постоянно давам отговор с да. Наистина го имам вяра, тъй като те имат всички качества да съумеят – познават футбола, играли са на високо равнище, интелигентни са. Също по този начин са наясно какво би трябвало да жертват ", сподели още Венгеер.

Бившият нападател четири години беше анализатор на британската телевизия Sky Sports. В началото на седмицата обаче Анри разгласи, че напуща, с цел да се насочи напълно към това да бъде футболен управител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР