Дългогодишният лидер на Националната оръжейна асоциация, Уейн ЛаПиер, трябва да

...
Дългогодишният лидер на Националната оръжейна асоциация, Уейн ЛаПиер, трябва да
Коментари Харесай

Делото на New York AG срещу лидера на NRA е изправено пред съдебен процес, след като съдът отново отхвърли твърдението на оръжейната група за политическо разследване

Дългогодишният водач на Националната оръжейна асоциация, Уейн ЛаПиер, би трябвало да бъде изправен пред съда в дело за корупция, заведено от основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, откакто щатски съд неотдавна отхвърли аргумента на групата за отбрана на оръжията, че четиригодишното следствие на нейната работа е било политически стимулирано.

Ла Пиер, който е отпред повече от три десетилетия, е измежду четиримата обвинени, посочени в делото на Джеймс, заведено през 2020 година, обвиняващо НРО и нейното висше управление в нарушение на голям брой държавни и федерални закони, с цел да отклонят милиони долари към личните си джобове и надалеч от задачата на организацията.

Изборът на журито се чака да стартира във вторник пред съдията от Върховния съд на щата Джоел М. Коен. Процесът, който би трябвало да стартира на 8 януари, се чака да продължи шест до осем седмици.

Още предишния четвъртък апелативен съд на щата Ню Йорк отхвърли последното изпитание...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР