Дългогодишният лекар на Байерн (Мюнхен) професор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт се завръща

...
Дългогодишният лекар на Байерн (Мюнхен) професор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт се завръща
Коментари Харесай

"Байерн" върна легендарен лекар, отстранен от Гуардиола

Дългогодишният доктор на " Байерн " (Мюнхен) професор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт се завръща на работа в клуба. Това заяви президентът на баварците Ули Хьонес и посочи, че Волфарт ще заеме поста на началник на медицинския екип. Преди седмица лекарят на " Байерн " Фолкер Браун подаде оставка, само че аргументи за това не бяха оповестени.

" Ние ще имаме екип от двама-трима млади лекари, които той ще управлява. Ханс-Вилхелм е добре прочут на всички в клуба и той постоянно е бил с нас ", сподели Хьонес.

Легендарният доктор работи повече от 40 години при баварците, само че през 2015 година напусна след скандал с тогавашния треньор Хосеп Гуардиола. Испанецът беше неудовлетворен от огромния брой контузии обивни за това професор Волфарт. Тогава лекарят избра да напусне и остана на работа единствено в националния отбор на Германия.

Отношенията сред него и Гуардиола останаха обтегнати, а звездите на тима демонстрираха отношението си, като продължиха да вървят при Волфарт в частната му клиника в Мюнхен.

Лекарят е считан за величие в спортната медицина, като от услугите му се възползват освен футболисти, само че и някои от най-големите звезди в света, измежду които Юсейн Болт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР