Дългогодишният концесионер на плаж Силистар в едноименния райски залив се

...
Дългогодишният концесионер на плаж Силистар в едноименния райски залив се
Коментари Харесай

Бивш концесионер на плажа Силистар си прибра моста

Дългогодишният концесионер на плаж „ Силистар ” в едноименния божествен залив се отдръпна от владенията си по противен метод. На изпроводяк компанията, стопанисвала пясъците в най-южната предпазена околност по родното Черноморие, разпореди да бъде демонтиран мостът над река Силистар, оповестява Флагман.бг.

На 9 август мостът над реката, който се явява и единствен " вход " на плажа, към момента си беше на мястото. Седмица по-късно оборудването към този момент го нямаше

Съоръжението си било негово, обяснил представител на Стойчо Монев пред смаяните туристи, които са принудени да заобикалят устието на реката, с цел да стигнат до плажа.

Едно от най-красивите места край морето на юг от Бургас, останало незастроено, за жалост е белязано от непрекъснати кавги.

На 16 април тази година за плаж „ Силистар ” трябваше да бъде извършен конкурс за отдаване на концесия, защото се знаеше, че концесионният контракт с Монев изтича при започване на август. Началната годишна наемна цена на обекта беше избрана на 18 953,28 лева без Данък добавена стойност, а срокът на контракта - пет години.

Неочаквано обаче министърът на туризма Николина Ангелкова анулира процедурата и не насрочи друга. Така се стигна до неприятната обстановка в разгара на сезона пясъчната линия да остане безстопанствена и неохраняема.

Като краткотрайно решение на казуса, от Варна са командировани трима водни спасители, само че те са лишени от съоръжение.

За да е цялостна мизерията, единственият достъп до плажа е заграден с преграда, на която мургави младежи събират по 5 лв. за „ паркинг ” под сенките на дърветата в горичката край устието на реката. Порочна процедура от години, с която страната е безсилна да се оправи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР