Дългогодишният консервативен съюзник на германския канцлер Ангела Меркел Хорст Зеехофер

...
Дългогодишният консервативен съюзник на германския канцлер Ангела Меркел Хорст Зеехофер
Коментари Харесай

Бавария ще има нов премиер, след като ключов съюзник на Меркел се оттегли

Дългогодишният закостенял съдружник на немския канцлер Ангела Меркел Хорст Зеехофер разгласи, че ще напусне поста министър председател на Бавария при започване на 2018 година и ще бъде сменен на поста министър председател на Бавария при започване на идната година, предадоха немските медии и Българска телеграфна агенция.

Постът ще бъде стихотворец от финансовия министър на провинцията Маркус Зьодер, споделиха източници от срещата на парламентарната група на Християнсоциалния съюз (ХСС) тази заран.

Мнозинството делегати на срещата са дали своят вот Зьодер да размени Зеехофер при започване на 2018 година - съгласно сп. " Шпигел " гласуването е било даже единомислещо.

Зеехофер остава водач на ХСС, само че категорично е показал Зьодер за собствен правоприемник. Списанието отбелязва, че той категорично е заречен на бъдещия министър председател да му спомага с каквото е допустимо.

Вътрешните битки в ХСС затрудняват Меркел в намирането на съдружен сътрудник след незадоволителното й показване на парламентарните избори от септември. Според немски издания Зеехофер се надява с избора си, който разделя партийното управление от премиерския пост, да постави последна вътрешните междуособици

 Хорст Зеехофер.
© Lukas Barth, Reuters

Хорст Зеехофер.

ХСС е в идеологическо опълчване на левоцентристките социалдемократи, които са пожеланият сътрудник на Меркел за ново държавно управление.

" Зьодер завоюва борбата, само че не и войната, " отбелязва " Зюддойче цайтунг ", съгласно който тестванията за издействалия поста предстоящ министър председател занапред предстоят на районните избори през есента на 2018 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (208)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР