Дългогодишният журналист на в. Пазарджишка Марица Димитър Комсийски е сред

...
Дългогодишният журналист на в. Пазарджишка Марица Димитър Комсийски е сред
Коментари Харесай

Човек на „Марица” с награда за журналистика

Дългогодишният публицист на в. „ Пазарджишка Марица ” Димитър Комсийски е измежду отличените дейците на културата и просветното дело в община Пазарджик за 2019 година.

Дни преди най-българския празник ​- 24 май, Ден на славянската книжовност и българската просвета, на прочувствена гала в зала „ Маестро Георги Атанасов “, кметът на Общината Тодор Попов връчи премиите на отличените в общо 9 разнообразни категории - „ Учител на годината ”, „ Директор на годината ”, както и в разделите: Литература; Музика; Изобразително изкуство; Театър; Журналистика; Фотография; Принос в развиването на музейното дело и краезнанието.

Димитър Комсийски беше номиниран поради авторството на филмовата продукция „ 100 години футболен Пазарджик ”, която пожъна огромен триумф измежду спортната общност в града и района.

„ Трогнат съм от тази премия. В същото време съм благополучен, че с нея попадам в самобитния „ Клуб 12 ”, в който са моите не по-малко заслужили сътрудници в предходните 11 издания на тази влиятелна общинска ранглиста, чието начало датира от пролетта на 2008 година ”, съобщи пред аудиторията в зала „ Маестро Георги Атанасов ” Димитър Комсийски.

„ Най-напред желая да благодаря на кмета ни Тодор Попов за това, че преди година и половина задушевно и безусловно одобри концепцията за основаване на този исторически, ретроспективен филм, който по-късно кръстихме „ 100 години футболен Пазарджик ”.

Община Пазарджик застана зад тази концепция финансово и логистично.

Филмът не е единствено регистратор на обстоятелствата и събитията, съпътствали Цар футбол в интервала от 1918 до 2018 година

Той е и една памет за всички участници в тези процеси. Те не биват да бъдат забравяни, тъй като са историята на най-популярния спорт в Пазарджик.

В същото време филмът е и една добра основа, на която бъдещите генерации ще могат да стъпят, когато след време, дай боже, решат да отбележат 150 или 200 години футбол в Пазарджик.

Благодаря и на госпожица Ренета Камберова - лицето на пазарджишкия спорт от близо 2 години. С нейно подпомагане ние получихме на алегорични цени неповторими фрагменти от Златния фонд на Българска национална телевизия, които дадоха спомагателна тежест и нюанс на филмовата продукция.

Накрая, само че не на последно място, желая да изкажа признателност и на всички над 10 членове на екипа, взели присъединяване в производството на продукция, тъй като без тях тя не би станала допустима ”, призна отличеният в раздел „ Журналистика ” за 2019 година Димитър Комсийски.

„ Завършвайки, ще кажа единствено, че одобрявам тази премия и като едно самопризнание за тези към този момент 22 години, в които се трудя на равнищата на спортната, а и освен спортна публицистика в Пазарджик.

Никога не съм имал претенцията, че съм бил най-хубавият, само че изисквам, че постоянно съм се старал да давам най-хубавото от себе си ”, сподели още в прочувственото си слово журналистът на „ Пазарджишка Марица ”.

Димитър Комсийски е магистър по стопанска система в УНСС. Завършил е висшето си обучение през 2000 година Той е най-дългогодишният публицист на „ Пазарджишка Марица ”. Работи в екипа на вестника от неговото основаване и досега, към този момент над 17 години. Общият му стаж като публицист е съвсем 22 година Освен за „ Пазарджишка Марица ” е работил още в малките екрани „ Телекабел ” и „ КабелСат ”, радио „ ДЕЖ ”, в. „ Виделина ”, в. „ Пазарджик Днес ”. Бил е състезателен сътрудник на „ Дарик Радио ”, „ Гонг ”, „ Тема Спорт ” и „ 7 дни спорт ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР