Дългогодишният говорител на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич и сегашен

...
Дългогодишният говорител на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич и сегашен
Коментари Харесай

Бившият говорител на Милошевич – Ивица Дачич – с обиди към Бойко Борисов и България

Дългогодишният представител на някогашния сръбски деспот Слободан Милошевич и настоящ министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич насочи следващите си груби нападки против България и нейния министър председател Бойко Борисов.

Пред държавната телевизия РТС Ивица Дачич прикани “Борисов да зачита позицията на Европейски Съюз по отношение на независимостта на Косово и да не дава уроци на новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел ”. Коментарът му бе във връзка апела на Бойко Борисов Борел да пази ползите на Европейски Съюз. Според Дачич “позицията на Европейски Съюз била, че Косово не е без значение ”. Това обаче не е истина. Общо 23 страни на Европейски Съюз към този момент са признали независимостта на Косово.

“Бойко, да ти кажа едно нещо – позицията на Европейски Съюз е, че Косово не е самостоятелна страна. Ти, Бойко, би трябвало да зачиташ позицията на Европейски Съюз, а не да даваш уроци на Борел. Какво е това безсрамие, на какво наподобява. Писна ми от всичко това. А да не приказвам и за това, че единствено преди няколко месеца получи наш медал ”, сподели със заплашителен звук Ивица Дачич, чиято страна не е член на Европейски Съюз.

Ивица Дачич беше най-близкият помощник и дълготраен представител на Милошевич, в това число и по време на експанзията против Босна и Херцеговина и Хърватия, когато бяха осъществени най-ужасяващите военни закононарушения след Втората международна война, в това число и геноцид.

Миналата седмица управляващите във Вашингтон приканиха “Дачич да спре да унищожава американските банкноти, тъй като това е закононарушение ”. Дачич собственоръчно написа върху банкнота “Косово е сръбско ”.

Сръбският вицепремиер твърди, че “САЩ приготвят предложение за разрешаване на косовския въпрос, което означавало Белград да спре с лобирането за отдръпването на признаването на независимостта на Косово, а в подмяна управляващите в Прищина да отстранен митническите такси за сръбските артикули ”.

Косово разгласи самостоятелност през февруари 2008 година. До момента над 100 страни са признали независимостта му, в това число и България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР