Дългогодишният главен режисьор на Държавна опера Варна Кузман Попов бе

...
Дългогодишният главен режисьор на Държавна опера Варна Кузман Попов бе
Коментари Харесай

Признание за един голям варненски творец! Кузман Попов получи наградата Феникс

Дългогодишният основен режисьор на Държавна опера Варна Кузман Попов бе почетен с премия ФЕНИКС на Държавна опера Варна във връзка 75-годишния му празник и 50-годишната му креативна активност на оперната сцена у нас и по света.

Отличието връчи на 31 октомври преди спектакъла на " Норма ", една от най-хубавите постановки на Кузман Попов, на която той е и сценограф, Даниела Димова, шеф на Театрално-музикален продуцентски център Варна. С този приз юбилярът обогати сбирката си от оценки, измежду които две награди ВАРНА, Плакет и Грамота от Министерството на културата. Кузман Попов получи приветствени адреси и цветя от министъра на културата Боил Банов, ръководителя на СБМТД Станислав Почекански, хоровия колектив, балетната натрупа на Държавна опера Варна и други

Именитият режисьор бе отличен с премия ФЕНИКС за високата театрална хармония и изящния жанр, донесли му признанието на един от най-забележителните оперни режисьори на нашето съвремие.



За визионерството, последователността и силата, с които отстоява креативното си амплоа на оперната сцена в продължение на половин век.

За реализацията в България, Турция, Египет, Гърция, Македония и други страни на над 100 оперни постановки, измежду които емблематичните „ Кармина Бурана “ от Карл Орф, „ Златното петле “ от Римски Корсаков, „ Едип цар “ от Стравински, „ Летящият холандец “ от Вагнер, „ Ариадна на Наксос “ от Щраус, „ Просяшка опера “ от Бритън, „ Симоне Боганегра “, „ Аида “ и „ Макбет “ от Верди, „ Турандот “ от Пучини, „ Дон Паскуале “ от Доницети, „ Норма “ от Белини.

За отдадеността и верността му към Варненската опера като нейн дълготраен основен режисьор.

За 75-годишния му празник и умеенето да не остарява в изкуството!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР