Дългогодишният футболист на ЦСКА и националния отбор Красимир Горанов, понастоящем

...
Дългогодишният футболист на ЦСКА и националния отбор Красимир Горанов, понастоящем
Коментари Харесай

Босът на Банско: Харесва ми идеята на УЕФА за отпускане на средства за развитието на детско-юношеския спорт

Дългогодишният футболист на ЦСКА и националния тим Красимир Горанов, понастоящем изпълнителен шеф на ФК Банско, разяснява обстановката в отбора. Ето какво бе представен да споделя той от Novsport.com:

Г-н Горанов, къде се намирате сега?

- Изпълнявам напътствията на централния действен щаб и заставам вкъщи.

Как поддържате връзки с ФК Банско?

- С всички от клуба - по телефона и по интернет.

Правилно ли е отлагането на спортните мероприятия за момента?

- Много навременна мярка, дано първо да запазим здравето на хората, а по-късно съгласно обстановката всяка една страна да реши какво да прави. Спирането на шампионатите в професионалната и аматьорски лиги и детските шампионати е по предписание на БФС, който извършва заповедите на министъра на опазването на здравето.
 Резервите на Пирин изгубиха контролата против Банско
Резервите на Пирин изгубиха контролата против Банско

Лоши вести за Уорън Фийни

Според вас ще завършат ли шампионатите в България и както ви е мнението за 18 тима в Ефбет лига?

- Ще стартира в обратна посока. 18 тима в елитната ни група не е сполучлив вид. Ще има много финансови проблеми. Да се надяваш единствено на помощ единствено от Ефбет и тв права не е задоволително. Държавата би трябвало да обърне нужното внимание и да окаже съответната помощ за присъединяване в шампионата. Харесва ми концепцията на УЕФА за разпределяне на средства за развиването на детско-юношеския спорт. Моето предложение е тези средства да се превеждат целево, а не в общата сметка на клуба, тъй като се стига до отклонения и освен това състояние ставаш клиент на финансовите контролни органи и прокуратурата.
 Банско победи Миньор в мач с два гола и два червени картона
Банско победи Миньор в мач с два гола и два червени картона

Проверката се игра на терена в село Копривлен

Как стоят нещата от финансова позиция във ФК Банско?

- Както е известно, за повторно съм поканен да управлявам футбола в тази община. Докато се спонсорираше от общината и компания Юлен всичко беше обикновено. На няколко пъти мъжкия тим беше на крачка от влизане в А група. Тогава и кмета Александър Квараров-вече мъртвец - също желаеше това, само че ние не отговаряхме на критериите за приемане на лиценз от БФС и освен това състояние трябваше да митарстваме по непознати терени. Сега клубът ке финансира напълно от общината и считам, че още веднъж ще има финансова непоклатимост.

Това внася си успокоение измежду вас и останалите хора от клуба?

- Засега нещата вървят в вярна посока, изплатени са заплатите за февруари и март, което ме кара да мисля, че престижа на клуба ще се върне на равнището, на което е бил през 2014 година.

Прогнозата ви за подновяването на заниманията на спортистите?

- За футбола се чака решение на УЕФА. Според мен по-рано от 1 май надали ще подновим остатъка от шампионата. Нека към този момент проявим разсъдък и изпълняваме напътствията на държавното управление с цел да запазим живота си. Футбол е имало, ще има и за в бъдеще.
 Михаил Касабов: БФС няма средства да оказва помощ на клубовете
Михаил Касабов: БФС няма средства да оказва помощ на клубовете

" От ЦСКА първи желаеха финансова поддръжка от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съидейници, само че на процедура такова нещо е невероятно "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР