Дългогодишният дипломат и служител в сферата на националната сигурност Антъни

...
Дългогодишният дипломат и служител в сферата на националната сигурност Антъни
Коментари Харесай

Джо Байдън е потвърдил, че Антъни Блинкен ще е държавен секретар на САЩ

Дългогодишният посланик и чиновник в областта на националната сигурност Антъни Блинкен ще бъде назначен за държавен секретар на Съединени американски щати. Това оповестяват ДПА и Ройтерс, като цитират информация от хора от екипа на новозбрания за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, които дават отговор за политическия преход сред двете администрации. Блинкен, който е на 58 година, е бил заместник-държавен секретар и заместител консултант по националната сигурност по време на администрацията на президента Барак Обама. Антъни Блинкен е посещавал България преди четири години.
Стана още ясно, че някогашният държавен секретар Джон Кери ще бъде специфичен делегат на американския президент по въпросите на климата и член на Националния съвет за сигурност. Още по време на кандидат-президентската акция Байдън говореше, че възнамерява да върне Съединените щати в Парижкото съглашение за климата.
Линда Томас-Грийнфийлд ще бъде назначена за непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

За министър на финансите се приготвя някогашната шефка на американската централна банка Джанет Йелън, оповестяват източници, близки до определения президент.
Това значи, че в случай че номинацията й бъде доказана от Сената на Конгреса, тя ще стане първата жена на този пост. Йелън беше и първата жена отпред на Управлението за федерален запас в интервала 2014 година - 2018 година.

Има и някои непредвидени назначения.

Аврил Хейнс ще бъде първата жена, назначена на поста шеф на националното разузнаване.
Алехандро Майоркас се поеме отговорностите на секретар на вътрешната сигурност и ще бъде първият човек на тази служба от латиноамерикански генезис.
Джейк Съливан ще бъде консултант по въпросите на националната сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР