Дългогодишните упорити инвестиции в образованието на Бургас започнаха да се

...
Дългогодишните упорити инвестиции в образованието на Бургас започнаха да се
Коментари Харесай

Бургас е втори в страната по резултати на матурите

" Дългогодишните упорити вложения в образованието на Бургас започнаха да се възстановяват. При постигнатите резултати от националните матури тази година изпреварваме всички останали градове, като пред нас е само София! Изключително съм горделив с резултатите, реализирани от бургаските възпитаници. Те нямаше да станат факт без напъните на техните учители, които макар сложното състояние, в което ни сложи рецесията с КОВИД - 19, потвърдиха високия си професионализъм. Този триумф е и техен! ", съобщи през днешния ден кметът Димитър Николов.
В тазгодишните матури бургаските зрелостници са със 103 цялостни шестици. 49 от тях са на възпитаници от ПМГ, Немската гимназия - 18, Английската гимназия - 13, ГРЕ " Г.С. Раковски " - 4, ПГЧЕ " Васил Левски " - 3, Търговска гимназия - 3, Строителния колеж - 1. Тоест цялостни отличници са излъчили 7 бургаски учебни заведения.
Постигнатите резултати в по този начин наречената втора матура слагат ППМГ " Акад. Никола Обрешков " на пето място измежду всички учебни заведения в страната, директно след четирите най-елитни софийски гимназии.
На наложителната матура по български език и литература бургаската НЕГ " Гьоте " е на седмо място в страната.
Градът ни може да се похвали и с изумителния самостоятелен триумф на Петър Петров Чонгов от ПМГ. Той се е явил на три матури - математика, физика и астрономия, български език и литература. Петър Чонгов има цялостни шестици и на трите изпита.
Това не е всичко! Още 6 бургаски възпитаници имат по две цялостни шестици от две матури - 4 от ПМГ и 2 от Немската гимназия.
" Другата седмица ще наградим Петър Чонгов с 2000 лв. награда за превъзходното показване, шестимата двойни отличници с по 1000 лв., а останалите отличници ще получат грамоти. Горд съм с цялостния триумф на Бургас и с оценките на всички възпитаници. Вярвам, че оттук-нататък ще сме все по този начин ", сподели още кметът Димитър Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР