Дългогодишни кръводарители бяха наградени днес за своята безвъзмездна помощ. Българският

...
Дългогодишни кръводарители бяха наградени днес за своята безвъзмездна помощ. Българският
Коментари Харесай

Наградиха дългогодишни кръводарители

Дългогодишни кръводарители бяха наградени през днешния ден за своята безплатна помощ. Българският червен кръст и Националният кръвен център показаха признанието си към 10 души от цялата страна, които през годините са приели за своя задача спасяването на човешки живот.

Дори в този момент нечий живот се колебае - да бъде или да не бъде. В положителните случаи се появява различен човешки живот. И го избавя без да задава въпроси. Като Галина - тя не е доктор, само че към този момент не знае точната численост на животите,за чието избавяне е помогнала. Дарила кръв за първи път още като студентка.
Инж. Галина Бързева, основен специалист в ГПФ на Минно-геоложки университет: Тогава не го осъзнавах напълно. Но с годините имах персонален претекст и случай, в който на мой доста непосредствен човек се наложи продан на кръвната плазма - това избави живота му.
Днес алегорично бяха наградени всички, които през годините неведнъж са дарявали без да чакат мотив и компенсация. Кръв обаче продължава да не доближава, не тъй като няма положителни хора, а тъй като до тях не стига значимото обръщение:

Д-р Жанина Иванова, шеф на Кръвен център, Варна: Нито е рисково, нито има възможност да бъдат инфектирани.
Може само да оказват помощ на някого да продължи да бъде.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР