Дългогодишни кадри на ГЕРБ запазват местата си, неуспели кандидати за

...
Дългогодишни кадри на ГЕРБ запазват местата си, неуспели кандидати за
Коментари Харесай

Партийни кадри на ГЕРБ, БСП и ВМРО ще управляват общинските "Пазари"

Дългогодишни фрагменти на ГЕРБ резервират местата си, неуспели претенденти за районни кметове, общински съветници или депутати от Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация също взимат по един стол, а още партийно обвързани персони вършат пируети и прескачат от други общински сдружения. Така в резюме може да се опише класирането за нови (и стари) членове на. Става дума за общо пет сдружения, от които четири носят имената на четирите направления на света ( " Север ", " Юг ", " Запад ", " Изток " ), както и " Възраждане ". Всички те се ръководят от 3-членен ръб с тригодишен мандат. В случая за някои членове това ще е трети или даже четвърти мандат.

От доста години насам назначенията в общинските сдружения следват сделки сред силите в общинския съвет. Макар ГЕРБ да даде обещание завършек на този модел, по всичко проличава, че това не се случва макар признатия Тъкмо противоположното. Специално в Столична община тъкмо преди една година. Старите познати шефове на столичните транспортни сдружения останаха за още три години, а бордовете се " укрепиха " с неуспели районни кметове от ГЕРБ.

Същото значително се следи в този момент и при избора на шефове на пазарите. Предложенията с кандидатурите са импортирани от група съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация (Христиан Петров, Николай Стойнев, Стефан Марков, Ботьо Ботев, Иван Пешев, Михаил Ставрев, Карлос Конрера) и следва да се гласоподават дефинитивно на съвещанието в четвъртък (7.04), като спомагателни точки. Най- евентуално предложенията ще минат, поради болшинството в съвета.
За всеки по нещо
В управлението на " Пазари Запад " за трети мандат е определена Галина Бежанска, която преди години се пенсионира като началник на отдел " Култура " в общината, а преди този момент беше нещатен помощник на някогашния народен представител от ГЕРБ Джема Грозданова. Името ѝ се разчу, когато " Господари на ефира " снимаха по какъв начин рита
Реклама
Нов член е Стойчо Томов, който пък до предходната година е бил в борда на бившето общинско сдружение със противоречив имидж " Чистота Искър " (вече " Софекострой " ). Там е назначен през 2020 година с за краткотраен член на борда.

Третият шеф ще бъде Борислав Борисов, който е приключил българска лингвистика.

В борда на " Пазари Север " пък се включва кадър на Българска социалистическа партия - неуспелият претендент за общински консултант през 2019 година Тони Попов. Той е и ново попълнение и в изпълнителното бюро на градския съвет на Българска социалистическа партия, където преди седмица беше определен да дава отговор за изборните действия. Завършил е обществена администрация и има магистър от Академията на Министерство на вътрешните работи.

Втори член ще бъде Гергана Калпачка, която още веднъж през 2019 година беше претендент за кмет на регион " Искър " от листата на Вътрешна македонска революционна организация, и твърди че има четиринадесет годишен опит в районната администрация. Завършила е право в ЮЗУ.
Реклама От едното общинско сдружение към другото
Друг шеф на северните пазари евентуално ще бъде Светослав Тодоров. През 2020 г той е определен с решение на общинския съвет да бъде един от членовете в одитния комитет на " Топлофикация София " за период от три години. Предоставил е и служебна записка от " Столичен автотранспорт ", където още веднъж е бил в одитния комитет (през 2016 г.). По-известен е другояче като някогашен областен кмет на " Нови Искър ". Съпругата му Мария Тодорова пък беше зам-кмет на регион " Илинден ".

В управлението на " Пазари Изток " няма доста промени. Там влизат Даниела Стойнева, която е била в борда и през предишните три години, и е приключила " Икономика и бизнес администрация " в Нов български университет, както и другия миналогодишен член Димитър Кунов. Той е бил шеф на " Държавна лаборатория Българска роза " и е взел участие в ръководството на " Слатина Булгарплод ", като и двете сдружения са заличени все още.

Ново попълнение е Борислав Миланов, който е правист, юрист в Софийската градска гилдия, някогашен народен представител от " Реформаторски блок " (43 НС). Любопитно е и това, че за позицията кандидатсва и Любомир Дреков, който е някогашен кмет на регион " Лозенец " от ГЕРБ, само че загуби от претендента на Демократична България Константин Павлов-Комитата на изборите предходната есен. Той обаче не е подал всички нужни документи и не се е класирал. Иначе оценката му е " Мн. добър ". През 2020 година Дреков се включи в конкуренцията за членове на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), само че дни по-късно отдръпна номинацията си.

В " Пазари Юг " за трети мандат е преназначен Николай Попов от квотата на ГЕРБ. Тук обаче двама от някогашните членове са сменени с нови. Местата се заемат от Цонка Тодорова, която е магистър по счетоводство, и от Веселка Ангелова, магистър по маркетинг и има приключени курсове по антикорупция и отбрана на персоналните данни.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Свят 2 Седмицата 3 Икономика 1 Свят 2 Седмицата 3 Свят 1 Свят 2 Свят 3 Ревю Реклама
Интересно е разпределението за " Пазари Възраждане ". Досегашният изпълнителен не се е класирал за втори мандат, тъй като е получил много ниска оценка - 4.25.

Другите двама членове - Веселин Теофилов (от ВМРО) и Маргарита Александрова-Манова, резервират местата си. За Манова това даже ще е четвърди мандат. Тя е икономист по обучение и е преди години, само че по този начин и не е съумяла да влезе в Народното събрание.

Тъй като членовете на борда би трябвало да са трима, общинските съветници оферират краткотрайно да бъде назначена Десислава Иванова. Те акцентират, че от 2017 година тя работи като " консултант административно обслужване " в " Пазари Възраждане ", а преди този момент е била и " старши контрольор " към Столичния инспекторат.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР